Jan Kuiper and The Groove Masters

26 november 2016 21:00

JanKuiperwithBambinoDlx-in-band

Jan Kuiper & The Groove Masters
Vanaf seizoen 2016-2017 zal Jan Kuiper met een nieuw project op de Nederlands podia te zien zijn.
Het project, genaamd “Jan Kuiper & The Groove Masters” combineert de ritmische muziek van Jan Kuiper met de unieke sound van gezongen melodie-lijnen en Afrikaanse groeven.

De bezetting bestaat uit:

Jan Kuiper – gitaar
Digmon Roovers – gitaarbas
Leo Janssen – tenor & sopraansax
Dramane Diarra – vocals, djembé & Ngoni
Mousse Pathe M’Baye – sabar, tama en djembé
Junior Martir – drums

Filed under: concertagenda

1 reactie »

  1. De afgelopen zaterdagavond werd onze goed gevulde jazzclub getrakteerd op een feestelijke ritmische smeltkroes van Afro-Amerikaanse Blues met Rock en Senegalese percussie door Jan Kuiper en zijn “Groove masters”.
    De samenwerking werd opgestart door het Nederlandse trio van Digmon Roovers op gitaarbas en Jan Kuiper op gitaar met Leo Janssen op tenor-sax, die de stevige blues-rock basis neerzetten waarop de geweldige drummer Junior Martir en beide percussionisten Dramane Diarra en Mousse Pathe M’Baye op hun djembé, ngoni, sabar en tabla hun typische strakke Afrikaanse ritmes perfect lieten aansluiten. Het werd een heerlijk muzikaal festijn waarbij vrijwel niemand stil kon blijven zitten en al of niet dansend wel moest meebewegen met de overheersende beat. Voorál na de pauze werd het samenspel steeds strakker, opzwepender en stuwender. Het enthousiasme voor deze wervelende show werd duidelijk gedeeld door zowel de musici als het publiek.

    André Smit

    Reactie by André Smit — 28 november 2016 @ 22:18

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment