Fra Fra Sound “Big Jari”

13 februari 2016 21:00

FraFraSound-LR-ReneeMissel

FRA FRA SOUND
“35 years on the road”

Fra Fra Sound is de Amsterdamse muziekformatie die op concertpodia en festivals in ruim zestig landen heeft gestaan. De zeven muzikanten combineren verschillende elementen uit zwarte muziek wereldwijd tot een eigen sound. Energieke Afro-Caribische muziek in de breedste zin van het woord met wereldse invloeden van de Noord-Amerikaanse Jazz en Funk, Surinaamse Kaseko, Kawina, Winti en Afrikaanse ritmes.
Begin jaren ’80 werd Fra Fra in de Amsterdamse Bijlmer opgericht. Diverse musici zijn sindsdien lid geweest van Fra Fra Sound. Vincent Henar is bassist, muzikaal leider en medeoprichter van Fra Fra Sound. Verder bestaat de band uit nog zes muzikanten, allen geboren buiten Nederland (Suriname, VS en Venezuela), maar inmiddels al lange tijd woonachtig in Nederland.

‘Fra Fra’ heeft verschillende betekenissen: het staat voor een mengvorm, maar ook voor vreemd, anders, mysterieus; de onzichtbare verwantschap. ‘Fra Fra’ is tevens de naam van een stam in Noord-Oost Ghana: de Fra Fra people. De naam weerspiegelt de verwantschap tussen muziek, dans, religie en wereldbeschouwing uit de Afrikaanse diaspora en West-Afrika.
Gast vocalist is Al Goodah

13 februari staan zij in Jazzclub Mahogany Hall

Filed under: concertagenda

1 reactie »

  1. Zaterdagavond was de goed gevulde Mahogany Hall vol van Surinaamse en Zuid-Amerikaanse ritmes en van de zelf gecomponeerde jazz-muziek van Amsterdamse origine van de “Fra fra sound” o.l.v. Vincent Henar. Een echte jazz-happening die mij vaak deed denken aan Mongo Santamaria.
    De heerlijke conga percussie van Carlo Hoop en het mooie samenspel van de trompetist Michael Simon en de tenorsaxofonist Franklin Caesar, stevig ondersteund door Vincent Henar op de electrische bas en Walter Muringen op drums. Typische salsa-motieven op de piano door Robin Geerke. Een mooie variatie werd gespeeld van verschillende composities van de bandleden, ook van bandleden die nu niet mee speelden zoals van Ephraim Trojillo, die ook in nog veel meer andere combinaties speelt.
    Een heerlijke avond met een warme Latin sfeer, die onze gure Hollandse kou moeiteloos verdreef. Wat wel enigszins gemist werd is een vocalist of vocaliste, die de sfeer m.i. meer persoonlijk zou kunnen bepalen.

    André Smit

    Reactie by André Smit — 14 februari 2016 @ 23:37

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment