Duo Anton Goudsmit – Benjamin Herman

21 januari 2016 21:00

benjamin-anton01-Krijn-van-Noordwijk_Jonathan-Herman.144
ANTON GOUDSMIT & BENJMIN HERMAN,
een bijzonder duo.

Dat ieder zelfstandig zijn mannetje kan staan is bekend. Dat bepaalde combinaties van musici meer opleveren dan de som der delen is een feit. Herman en Goudsmit spelen al jaren met elkaar, eerst in kroegen en cafeetjes, vanaf 1993 met New Cool Collective en tussen 2005 en 2010 met Herman’s kwartet.

Na een ‘pauze’ van meer dan twee jaar staan Herman en Goudsmit weer te trappelen om met elkaar de podia onveilig te maken. Dit keer als duo. Van old skool standards tot leipe impro en nieuwe sjit. Deze concertreeks zal de geschiedenis ingaan als iets ‘waar je bij had moeten zijn’. Ze zijn al meer dan 25 jaar de geur van elkaars sokken gewend, dus verwacht geen aftastend geneuzel of onwennig gepiel op het podium…..
Beiden ontvingen tal van onderscheidingen waaronder de prestigieuze VPRO/Boy Edgarprijs.

Donderdag 21 januari in Jazzclub Mahogany Hall.

Filed under: concertagenda

1 reactie »

 1. Benjamin Herman en Anton Goudsmid wisten gisterenavond een volle zaal te boeien met z’n tweeën; en hoe! Je denkt dat zoiets toch al snel zal vervelen; twee instrumenten zonder ondersteunende bas of drum geluiden. Nou dat was al snel duidelijk, maar voorál na de pauze toen ze pas goed ingespeeld waren geraakt.
  Benjamin was voorál de melodieën en soli aan het spelen en moest daarbij wel steeds een snelle schets laten horen van de bijpassende accoorden, terwijl Anton de hele ondersteunende bas-, drum- en slag-gitaar partijen op alleen zijn half acoustische gitaar ten gehore bracht en ook soleerde; en dat direct acoustisch, zonder gebruik te maken van diverse sluwe computer technieken.
  Dit was het werk van twee gedreven en door de wol geverfde muziek-beesten, die hun sporen ruim en allang verdiend hebben in zeer diverse combinaties en dat bleek een goed recept om de hele zaal muisstil en alert te houden, zonder een zweem van verveling.

  Petje af!

  André Smit

  Reactie by André Smit — 22 januari 2016 @ 21:43

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment