Barrelhouse

10 december 2016 21:00

barrelhouse 2017 lopend-LR(site)

uitverkocht

Deze bluesband bestaat al meer dan 40 jaar en speelt nog altijd met dezelfde bezetting als waar ze ooit mee begonnen.
Hun eerste optreden was in 1974 in Jazzclub Mahogany Hall in Edam.

Na 40 jaren van club optredens, festivals (North Sea Jazz Festival, Rhythm ‘n’ Blues Night Groningen, Peer Blues Festival, Blue Balls Luzern, Crossing Border, Moulin Blues, Jazzkaar Tallinn enz.), twee tournees met Albert Collins en voorprogramma’s bij BB King in Frankfurt, heeft Barrelhouse nog altijd dezelfde energie, intimiteit en vitaliteit als bij het eerste optreden in mei 1974, in de Mahogany Hall in Edam. Op zo’n vijftien albums en een DVD vind je het resultaat van alle uitstapjes naar country, rock, folk en jazz, soms met gastmuzikanten. Het wezen van de blues is daarbij altijd de leidraad en het live optreden de maatstaf.

De nieuwe CD van Barrelhouse is waarschijnlijk hun meest persoonlijke album. Een vanzelfsprekende combinatie van een oeroud genre met het meest persoonlijke, het meest doorleefde. Niet alleen in de teksten maar ook in de songs en de manier van spelen.
De variatie is groot, net als bij een live concert. De CD bevat up-tempo stukken waarin de band voluit gaat en klein gehouden nummers, waarbij alles om de immer mooier wordende stem van Tineke Schoemaker draait.
De teksten die Tineke schreef, zijn meer dan ooit de weerslag van wat ze meemaakt en heeft mee gemaakt: Lonely Together, I Wish I Could Pray, Hard Feelings.

Een optreden van Barrelhouse is altijd en feest en de publieke belangstelling is zeker heel groot.
Reserveren wordt daarom zeer aanbevolen.

Filed under: concertagenda

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment