<< Jeroen van Vliet - Zeeland-Suite

28 november 2015 00:00

Jeroen van Vliet, 2014.
Afgelopen zaterdag was het podium van onze afgeladen jazzclub voor de pianist Jeroen van Vliet, die met zijn voltallige sextet naar Edam was gekomen om zijn versie van de “Zeeland Suite” ten gehore te brengen. Hij bewees dat de toekenning van de Boy Edgar prijs in 2014 volledig terecht was door een prachtige uitvoering van zijn compositie(s) ten gehore te brengen en solistisch te schitteren.
Het sextet bestond uit ervaren en zeer gedreven musici, die na een lange reeks van optredens in deze reeks volledig op elkaar afgestemd en ingespeeld waren, maar zonder daarvan slordig routineus te worden.
Gelukkig waren de oorspronkelijke klanken van Leo Cuypers en Willem Breuker slechts in zeer bescheiden mate hoorbaar en was deze Zeeland Suite een prachtige mix van een stevige ritmische beat en lyrische harmonieën, die voorál door de blazers (Joris Roelofs, Mete Erker en Joris Postumus) in prachtige samenklanken werden neergezet. Anton Goudsmit, die anders nog wel als een dolle stier tekeer kan gaan, speelde nu heel mooi genuanceerd en uiterst ritmisch. Heerlijk en virtuoos was het contrabasspel van Frans van der Hoeven en prachtig ingetogen en strak stuwend het slagwerk van Pascal Vermeer.

Wij hebben weer genoten,

Andre Smit.

Filed under: terugblikken

2 Comments »

  1. Jazz, zoals je het graag hoort. Prachtige avond.
    Meta Molleman.

    Reactie by Cor — 2 december 2015 @ 13:11

  2. geweldige avond.zelden zo’n jazzavond meegemaakt. jammer dat ze niet meer met de Zeeland suite optreden!!!!!! zou zo weer gaan!!

    joost ten have

    Reactie by joost — 4 december 2015 @ 00:45

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment