<< Hans Dulfer - 75/60 Road Tour

12 december 2015 00:00

Hans Dulfer en band DSC-LRRH

Reactie:
Afgelopen zaterdag heeft een afgeladen Mahogany Hall mee dansend en -deinend enorm genoten van de wervelende beatshow van Hans Dulfer. Hij vierde nu met een nieuwe witte tenorsax zijn 75 jarige bestaan en 60 jaar in het vak met weer een opnieuw volledig vernieuwde en uiterst ritmische groep, die schitterde van jong muzikaal geweld:
Jerome Hol op gitaar, die blijk gaf veel te hebben geleerd van Jimi Hendrix, Carlos Santana en Pat Metheny; en Rob van der Wouw op trompet en Bügel, die al zijn snelle virtuositeit en harmonische licks in een ritmische beat van de geweldige drummer Ciryl Directie liet horen, ondersteund door de heerlijk stuwende contrabaspartijen van Eric Barkman. Eric had een prachtig klinkende versterkte contrabas, waarvan alleen de steel en één zij-vleugeltje nog aangaven hoe de vorm van een contrabas is.
In de tweede set gingen de heren elk stuk voor stuk uit hun dak in diverse lange soli, die heerlijk werden uitgewerkt en uitgebuit tot groot genoegen van het swingende publiek.
Dit was een uitbundig feest voor iedereen, inclusief de musici!

André Smit
(foto: Rick Huygen)

Filed under: terugblikken

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment