<< A.S.B.O.A en BASTA (Mahogany Sessions)

25 januari 2015 00:00

Basta Mahogany S. 2105

Vanmiddag werd de Mahogany Session het toneel voor twee regionale combo’s die ook al optraden op de zomerse Harbour Jazz in de haven van Volendam van de afgelopen zomer: Het trio “Basta” voor de pauze en het kwartet “A.S.B.O.A.” (A Serious Bunch Of Amateurs) na de pauze.
Deze volgorde bleek een goede keuze want Basta speelde vooral hele rustige en gevoelige luister-jazz met enkele latin-jazz momenten, mooi en virtuoos gespeeld door Guido Waghemans op piano en subtiel begeleid door Michiel van der Drift op electrische Fender fretten-bas en George van Heeteringen op slechts een snare-drum en drie bekkens als drums. Gevoelig, mooi, subtiel maar ook wat eentonig.
Alle melodieën en soli kwamen van de pianist, die stukken van Pat Metheny en Chick Corea e.d. speelde, helaas zonder veel afwisseling.
Na de pauze zorgde A.S.B.O.A. voor een veel meer stimulerende spanning door een funky beat-ritme en -timing met veel syncopen, electronische klank-en compressie-effecten op de bas (Michiel vd Drift) en op de Rhodes-piano en de vleugel (Christiaan Veerman) met stevige funky wisselslagen van de drums (Jan Roel Hamersma) en gevoelige sopraansax-soli zowel als ruige scheurende tenorsax-partijen van Wiechert Vermeulen, die zei zijn zenuwen maar amper de baas te kunnen.
Al met al een zeer muzikale en stimulerende Mahogany middag.

André Smit

Filed under: terugblikken

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment