<< Trio Rein de Graaff met Tineke Postma en Doug Webb (USA)

28 februari 2015 00:00

Webb en Postma-LR692

Zaterdagavond was de Mahogany Hall bijna uitverkocht voor een ouderwetse BeBop Jazz-avond zoals we dat gewend zijn van het Rein de Graaff trio met steeds weer andere solisten, die het interessant maken.
Tineke Postma die de laatste jaren in de spotlight staat als leading lady of Jazz, verraste ons meteen met haar verschijning in een goud-glitter topje en wat langer haar in een staartje, maar vooral met haar mooie harmonieuze en zeer virtuose spel op haar alt-saxofoon en pas later na de pauze haar wat melancholische sopraan-saxofoon.
Doug Webb, een uiterst ervaren tenor-saxofonist met een lange staat van dienst, die toch duidelijk gestimuleerd werd door Tineke’s muzikale opvatting en daardoor zijn best deed om te laten horen wat hij nog in huis heeft. Ze speelden bekende Jazz-standards van Miles Davis, Eric Dolphy, Duke Ellington en Thelonious Monk alsof ze al jaren in deze combinatie samen spelen.
Prachtig strak was de timing van het samenspel en de verdeling van de soli, waarbij zowel Marius Beets als Rein de Graaff en Erik Ineke duidelijk enthousiast werden om ook hún duit in het zakje te doen.
Een heerlijke spontane muzikale interactie! Ook de geluidstechniek was weer perfect.

André Smit
(foto: Cor van Bruggen)

Filed under: terugblikken

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment