TRIO REIN DE GRAAFF feat. DOUG WEBB (USA) en TINEKE POSTMA.

28 februari 2015 21:00

Rein-Tineke-Doug-Combi

REIN DE GRAAFF TRIO feat: DOUG WEBB & INEKE POSTMA

Rein “Professor Bop” de Graaff, legt zich al jaren toe op het naar Europa halen van legendarische Amerikaanse jazzgiganten. Daarbij doet hij -gelukkig- ook steevast Jazzclub Mahogany Hall aan. Dit jaar heeft hij de legendarische Doug Webb uitgenodigd voor een tourneetje langs Europese jazzpodia, samen zijn trio en met altsaxofoniste Tineke Postma.

Doug Webb is een van die grootheden die de jazz hebben gemaakt tot wat het nu is: Hij deelde het podium met jazz-notabelen als Horace Silver, Freddie Hubbard, Sal Marquez, Stanley Clarke, Quincy Jones, Mat Marucci, Kyle Eastwood, Billy Childs, Rod Stewart, Carly Simon, Art Davis, Kenny Rogers, Bonnie Raitt, Pancho Sanchez and Vikki Carr. en dan vergeten we vast wel een paar.

Tineke Postma is een begrip in de Nederlandse en internationale jazz kringen en een van de grootste exporthits van Nederland. De Volkskrant omschreef treffend: “ Tineke meent wat ze speelt.” De Engelse krant ”The Evening Stardard” noemde haar ”One of the leading ladies in Jazz!” De Downbeat Poll 2012 heeft Tineke op nummer 5 geplaatst als sopraan saxofonist (Rising Star) en nummer 10 op altsaxofoon.

 

 

Filed under: concertagenda

1 reactie »

 1. Zaterdagavond was de Mahogany Hall bijna uitverkocht voor een ouderwetse BeBop Jazz-avond zoals we dat gewend zijn van het Rein de Graaff trio met steeds weer andere solisten, die het interessant maken.
  Tineke Postma die de laatste jaren in de spotlight staat als leading lady of Jazz, verraste ons meteen met haar verschijning in een goud-glitter topje en wat langer haar in een staartje, maar vooral met haar mooie harmonieuze en zeer virtuose spel op haar alt-saxofoon en pas later na de pauze haar wat melancholische sopraan-saxofoon.
  Doug Webb, een uiterst ervaren tenor-saxofonist met een lange staat van dienst, die toch duidelijk gestimuleerd werd door Tineke’s muzikale opvatting en daardoor zijn best deed om te laten horen wat hij nog in huis heeft. Ze speelden bekende Jazz-standards van Miles Davis, Eric Dolphy, Duke Ellington en Thelonious Monk alsof ze al jaren in deze combinatie samen spelen.
  Prachtig strak was de timing van het samenspel en de verdeling van de soli, waarbij zowel Marius Beets als Rein de Graaff en Erik Ineke duidelijk enthousiast werden om ook hún duit in het zakje te doen.
  Een heerlijke spontane muzikale interactie! Ook de geluidstechniek was weer perfect.

  André Smit

  Reactie by André Smit — 1 maart 2015 @ 17:56

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment