JASPER BLOM QUARTET.

5 maart 2015 21:00

Jasper BLom Quartet 2011 (c) Cees van de Ven_300dpi kopie

Jasper Blom (1965) geldt als een van de belangrijkste tenorsaxofonisten uit de Nederlandse jazz-scene en als een van de meest harmonisch vernieuwende instrumentalisten van de BeNeLux. Op hetzelfde niveau als zijn avontuurlijke spel bevindt zich zijn compositietalent. Hij ontving onder meer compositie opdrachten van het North Sea Jazz festival en van het Jazz International Rotterdam festival.

Het Jasper Blom Quartet bestaat uit vier internationaal bekende Nederlandse jazzmusici die al meer dan 20 jaar samen spelen. Kenmerkend voor deze band zijn het intelligente spel en de doordachte composities van de bandleider, het gloedvolle spel van stergitarist Jesse van Ruller, het strakke en flexibele samenspel tussen ritmesectie en solisten, met in een hoofdrol de vermaarde Martijn Vink.

 

 

 

Filed under: concertagenda

1 reactie »

  1. Deze donderdag special met het quartet van Jasper Blom was een ware special. Zij speelden alleen maar composities van Jasper en dat zijn wel heel apart klinkende stukken muziek met niet alledaagse harmonieën die warm en rond klinken, maar niet passen in de gebruikelijke jazz-schema’s. Omdat Jesse van Ruller (gitaar) en Frans van der Hoeven (bas) heel consequent deze harmonieën aanhielden en ze plaatsten in een rock en funk ritme van Martijn Vink (de drummer) boden ze Jasper op zijn tenor-sax een prachtige beat om in te soleren en zijn vele klank-effecten op los te laten. De dromerige sfeer werd voorál bepaald door het samenspel van de gitaar- en tenorsax-soli die vaak leken op “Bitches Brew” van Miles Davis. “Soundscapes” als warme landschappen van de harmonische samenklanken van kwarten en kwinten. Zelfs “Mood Indigo” van de legendarische Duke Ellington werd bijna onherkenbaar omgevormd in deze stijl met Oosterse melodie-lijnen.
    Vrijwel iedereen heeft geboeid geluisterd en genoten.

    André Smit

    Reactie by André Smit — 6 maart 2015 @ 15:18

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment