* Misha Criss-Cross

11 oktober 2015 16:00

Kaart Misha

MISHA CRISS-CROSS

Deze door fotograaf/vormgever F r a n c e s c a P a t e l l a samengestelde groepstentoonstelling, die eerder was te zien in het BIMHUIS en kan worden beschouwd als opmaat naar het 50-jarig bestaan van de club in 2016, doorkruist ‘criss-cross’ in een omvangrijke selectie beelden de lange carrière van pianist/componist Misha Mengelberg, die op 5 juni 2015 80 jaar werd.
Voor dit project kreeg Patella enthousiaste respons en medewerking van enkele tientallen internationale fotografen die Mengelberg, soms decennialang, hebben gevolgd, onder andere Roberto Masotti (IT), Gérard Rouy (FR), Giovanni Piesco (IT),
Geert Vandepoele (BE), Peter Gannushkin (US), Ziga Koritnik (SI), Michael Jackson (US) en tal van Nederlandse collega’s zoals
Ton van WageningenFrans SchellekensCamilla van Zuylen,
Paul van RielJean van Lingen en Ton Mijs. En niet te vergeten de huisfotografen van ICP: Pieter Boersma en Francesca Patella.
Mengelberg heeft meerdere generaties jazzmusici onomstotelijk beïnvloed. Niet alleen in Nederland, maar ook in Europa, de VS en daar- buiten drukt hij een grote stempel op geïmproviseerde muziek door zijn vernuft, spontaniteit, dwarsheid en humor.

15:30 inloop
16:00 schetst muziekjournalist, saxofonist en presentator
K o e n S c h o u t e n in beeld en geluid een portret van Misha;
kom op tijd!

De tentoonstelling is te zien tijdens concertavonden en op enkele zondagmiddagen en eindigt op zondag 20 december 2015
(www.mahoganyhall.nl).

MISCHA CRISS-CROSS foto: Misha door Marco Bakker,
Mahogany Hall Edam, 1992

De tentoonstelling is mede mogelijk door het AKF
(Amsterdams fonds voor de Kunst)

Filed under: exposities

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment