<< Ntjam Rosie + Full Band

18 oktober 2014 00:00

N'Tjam Rose-voor site2 groot (2014)

Toen mijn vrouw mij vroeg: “Ntjam Rosie, welk soort muziek zingt zij?”
toen bleek toch dat ik dat moeilijk aan haar kon uitleggen. Tijdens dit optreden bleek ook dat zij een nogal ingewikkelde mix van stijlen zingt. Zij zingt met een heel karakteristiek hoog, zuiver en warm stemgeluid met een perfect harmonische en ritmische opvatting.
Zij is op het Rotterdamse Codart jazz-conservatorium afgestudeerd in de “Latin-jazz” stijl met als eerste invalshoek de Zuid-Amerikaanse en Braziliaanse muziek, zoals Samba, Rumba en Bossa Nova, maar zij liet zich sterk inspireren door Jazz-vocalisten als Ella Fitzgerald en Sarah Vaughn, die meer improvisatie en vocale solo’s en -invullingen zingen.
Ntjam heeft vier mede-studenten aan zich weten te binden, die alle vier hun specifieke talenten hebben weten te ontwikkelen. Het was een feest om ze stuk voor stuk hun muzikale vaardigheden ten toon te horen en zien brengen. De drummer (Tuur Moens) was geniaal en genuanceerd van fijne percussie tot stevige latin jazz-rock. De gitarist (Jorn ten Hoopen) was solistisch en begeleidend mooi en uiterst genuanceerd. De toetsenist (Alexander van Popta) was virtuoos en sprankelend gedreven.
Kortom een uiterst ritmisch, muzikaal en genuanceerd optreden als presentatie van hun nieuwe CD. Ik heb genoten!

André Smit

Filed under: terugblikken

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment