SASKIA LAROO BAND “TIMBOEKTOE”

13 december 2014 21:00

saskia-laroo voor site 2

SASKIA LAROO werd geboren op 31 juli 1959. Zij werd geboren in de ”Jordaan” (de tuin), een beroemde buurt in het centrum van Amsterdam, Nederland. Zij  groeide hier gedeeltelijk op, ’s winters in Amsterdam en in de zomer in  Den Ilp, waar ze permanent ging wonen vanaf haar zesde jaar.Zij behaalde haar Atheneum B diploma op de middelbare school genaamd: het “Zaanlands Lyceum” in de  nabijgelegen stad Zaandam. Toen zij 18 werd ging ze weer in Amsterdam wonen om daar wiskunde te studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Op haar negentiende jaar, na 1 jaar wiskunde gestudeerd te hebben, veranderde ze van studierichting en ging naar het Conservatorium in Alkmaar waar ze twee jaar klassiek trompet studeerde. Daarna studeerde zij twee jaar op het Amsterdamse Conservatorium als improviserend musicus met hoofdvak trompet en naast bijvak piano ook klassiek contrabas. Toen zij vijfentwintig was studeerde zij in twee jaar af : “Trompet Lichte Muziek”, aan het Conservatorium  te  Hilversum.

Muziekinstrumenten

Gedurende haar kindertijd volgde Saskia muzieklessen, eerst piston/cornet, toen bugel voor 1 week, direct terug naar cornet en uiteindelijk toen zij achttien was de switch naar trompet. Van haar twaalfde tot en met haar veertiende, drie jaar cello. Ze begon op negentienjarige leeftijd te werken als professioneel trompettiste. Saskia‘s tweede muziekinstrument is bas. Ze wilde weten hoe het voelt om deel te nemen aan een rhythm section die een solist begeleidt en begon toen zij negentien jaar was contrabas te spelen. Toen Saskia zevenentwintig jaar was besloot zij zelf vocals en alt saxofoon te studeren en deze instrumenten nu en dan te gebruiken voor live of studio optredens.

 

Filed under: concertagenda

1 reactie »

  1. Deze zaterdagavond werden we wat lang in afwachting gehouden omdat de band te laat van hun etentje terugkwam terwijl Saskia Laroo in haar eentje ook slechts stond te wachten, maar om half tien barstten ze los in een mix van funk, rap en hip-hop. Saskia met haar gordel van effect-boxjes om waarmee ze repeats, echo’s en dubbelklanken kon oproepen als basis van een Miles Davis achtige Afro-/Latin-/Funk-beat, die door Dave Sahanaja heel ritmisch ondersteund werd op zijn funky afgestemde elektrische Fender Bas tesamen met mooie licks van haar gitarist Maarten Ruschen en een heerlijke bescheiden drum-beat van haar Kroatische drummer, omlijst door diverse raps van haar beide rappers (één uit Ghana en de ander uit Suriname). De show werd voorál bepaald door haar geniale toetsenist: Warren Byrd, die ook nog heel jazzy en funky zong, terwijl hij met een geweldige timing zijn keyboard en soms de schuin achter hem staande vleugel bespeelde terwijl Saskia haar altsaxofoon even uit de kleedkamer haalde. Een stevige ritmische funk-show, die voorál in een later stadium vrijwel alle beentjes van de vloer kreeg tijdens dit voor Saskia inmiddels 7e optreden in de Mahogany Hall.
    Een wervelende Afro-funk experience, die helaas wat rommelig begon.

    André Smit

    Reactie by André Smit — 14 december 2014 @ 18:02

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment