PETER BEETS TRIO plays “A TRIBUTE to OSCAR PETERSON”

30 oktober 2014 21:00

Trio Peter Beets-voor site (2014)

Portrait of Peterson

De Nederlandse pers schreef over Peter Beets: ‘’Zijn spel lijkt op dat van Oscar Peterson, maar hij komt uit zijn schaduw’’ en ‘’Beets blijft in vergelijking met Peterson kaarsrecht overeind’’. Peter wil zijn grootste idool graag eren. Ook zal hij bewerkingen die Peterson maakte van stukken uit het American Songbook, laten horen. De grote meester was beroemd om zijn kleurrijke arrangementen voor pianotrio.

Filed under: concertagenda

1 reactie »

  1. Het Peter Beets trio, “A Tribute to Oscar Peterson” was een geweldige revival van de oude virtuose pianist, voorál omdat de vingervlugheid van Peter Beets duidelijk is gebaseerd op het spel van de oude meester.
    Hoewel hij steeds beweert Oscar Peterson niet te willen na doen, heeft Peter erg veel overeenkomstige snelle loopjes en vingertechniek. Naar zijn eigen woorden speelde hij in een “Jesus-tempo” de meest Goddelijke composities van Oscar Peterson, zoals “Wheatland”, “Nightingale”, “Cakewalk” en “Reunion blues” na zijn eigen tribute to Oscar: “Blues for Oscar”. Alles meesterlijk snel en virtuoos, vaak met spat-gelijke loopjes van zijn linker en rechter hand zoals Oscar Peterson dat ook vaak deed volledig aangevuld door het subtiele en opzwepende contrabas-spel van zijn bekende broer Marius en het uiterst genuanceerde drumspel van zijn vaste drummer Gijs Dijkhuizen, die beiden prachtig soleerden.

    Voorwaar een Highlight-concert, André Smit

    Reactie by André Smit — 31 oktober 2014 @ 19:18

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment