Mahogany Sessions – Oosterdok 4

23 november 2014 16:00

Oosterdok 4 voor site (2014)

OOSTERDOK 4

 “Je sluit je ogen en je bevindt je opeens in een afgeladen Village Vanguard in New York op een druilerige zondagmiddag in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Of je hoort voor het eerst een uit de vergetelheid opgedoken obscure live opname van het onvergetelijke John Coltrane Quartet.” zo schreef een recensent onlangs over hun optreden.

De vier leden van de band zijn allen student aan het Conservatorium van Amsterdam. Oosterdok 4 is opgericht in het voorjaar van 2011 en won in 2012 een eerste prijs op het Prinses Christina Concours.

Het kwartet heeft op tientallen grote en kleine jazzpodia gestaan, waaronder North Sea Jazz Festival, Goois Jazz Festival, Amsterdam Jazz Fest, Royal Zaantheater, Roermond Swingt, Windkracht 13, Muziekgebouw Eindhoven en nog veel meer. Oosterdok 4 speelt jazzmuziek uit de jaren 50 en 60 van John Coltrane, Miles Davis, Thelonious Monk en vele anderen.

Dit concert wordt gesponsord door:

Mode Only (vierkant)

 

Filed under: concertagenda

1 reactie »

  1. Ik kwam binnen toen Oosterdok 4 al was begonnen en was meteen onder de indruk van hun professioneel aandoende performance. De vleugel werd op zeer ervaren wijze bespeeld door Floris Kappeyne met opvallend mooie harmonieuze en melodieuze loopjes en soli, zonder de slordige routines en de heel persoonlijke klank van de tenorsax van Gideon Tazelaar deed mij meteen denken aan Stan Getz. Wouter Kuhne op drums speelde uiterst geconcentreerd met een perfecte timing en soms met heerlijk syncopische licks, terwijl Steven Willem Zwanink als (invallende) contrabassist de indruk gaf dat hij al geruime tijd deel uit maakt van dit kwartet.
    Zij hebben nu al een perfecte discipline van terugnemen om elkaar de beurt geven om te soleren en dan alleen te ondersteunen. Dit kwartet van leerlingen aan het Conservatorium van Amsterdam gaat het volgens mij helemaal maken en zoals “De Diamond Five” uit de zestiger jaren van de vorige eeuw worden zij voor mij “De Oosterdok Four” van deze eeuw!
    Dit was ouderwets van Jazz (met een grote “J”) genieten.

    André Smit

    Reactie by André Smit — 23 november 2014 @ 23:31

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment