NTJAM ROSIE + FULL BAND

18 oktober 2014 21:00

N'Tjam Rose-voor site2 groot (2014)

Ntjam Rosie leeft in Rotterdam maar is geboren en getogen in het dorpje Sonkoe in het zuiden van Kameroen. Toen ze negen was trouwde haar moeder en verhuisde het gezin naar Maastricht. Van jongs af aan zong en danste ze in haar vrije tijd. Na de middelbare school deed ze auditie bij Codarts in Rotterdam maar werd afgewezen. Ze was gekwetst en besloot dan maar een heel andere opleiding te volgen. Maar soms is een droom hardnekkig. Op haar negentiende besloot ze haar opleiding de rug toe te keren. Ze nam zangles, een baantje en werd zangeres in een bandje. Twee jaar later werd ze alsnog aangenomen op de academie. De jaren op Codarts waren soms zwaar. “Ik dacht dat ik alles beter wist. Daar maak je geen vrienden mee. Mijn leraren probeerden me tot inzicht te brengen maar ik luisterde niet. Op een dag kreeg ik een ultimatum. Óf ik veranderde óf ik moest weg. In de twee weken daarna ben ik duizend doden gestorven. Ik ben tot de bodem gegaan. Maar als je niet verder kunt heb je je basis gevonden. Dat was een belangrijke les. De basis die ik toen vond is nu mijn rustpunt. Dat is wie ik echt ben.”Ntjam Rosie is haar leraren dankbaar. ”Ntjam Rosie is te gast bij De Wereld Draait Door geweest en heeft verschillende buitenlandse radio-interviews op haar naam staan waaronder bij BBC 1 radio. ‘

Ntjam Rosie heeft flair en een unieke persoonlijke stijl. Niet voor niets is ze genomineerd voor de Personal Style Award van modemagazine ELLE. Desondanks ziet ze zichzelf niet als een mode diva. “Ik laat mijn ware kleuren graag zien. Die zijn rijk en levendig.” “Mijn nieuwe album is geen Elle II. ‘At the back of beyond’ pikt muzikaal de draad op waar ‘Elle’ ophield. Dat krijg je ervan als ik een gitaar oppak haha!” At the back of beyond’ is een toevoeging aan haar avontuurlijke repertoire.

Bezetting

Ntjam Rosie: vocals, Alexander van Popta: keys, Jorn ten Hoopen: gitaar, Tuur Moens: drums, Bas Kloosterman: bass.

Filed under: concertagenda

1 reactie »

 1. Toen mijn vrouw mij vroeg: “Ntjam Rosie, welk soort muziek zingt zij?”
  toen bleek toch dat ik dat moeilijk aan haar kon uitleggen. Tijdens dit optreden bleek ook dat zij een nogal ingewikkelde mix van stijlen zingt. Zij zingt met een heel karakteristiek hoog, zuiver en warm stemgeluid met een perfect harmonische en ritmische opvatting.
  Zij is op het Rotterdamse Codart jazz-conservatorium afgestudeerd in de “Latin-jazz” stijl met als eerste invalshoek de Zuid-Amerikaanse en Braziliaanse muziek, zoals Samba, Rumba en Bossa Nova, maar zij liet zich sterk inspireren door Jazz-vocalisten als Ella Fitzgerald en Sarah Vaughn, die meer improvisatie en vocale solo’s en -invullingen zingen.
  Ntjam heeft vier mede-studenten aan zich weten te binden, die alle vier hun specifieke talenten hebben weten te ontwikkelen. Het was een feest om ze stuk voor stuk hun muzikale vaardigheden ten toon te horen en zien brengen. De drummer (Tuur Moens) was geniaal en genuanceerd van fijne percussie tot stevige latin jazz-rock. De gitarist (Jorn ten Hoopen) was solistisch en begeleidend mooi en uiterst genuanceerd. De toetsenist (Alexander van Popta) was virtuoos en sprankelend gedreven.
  Kortom een uiterst ritmisch, muzikaal en genuanceerd optreden als presentatie van hun nieuwe CD. Ik heb genoten!

  André Smit

  Reactie by André Smit — 20 oktober 2014 @ 18:18

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment