The Nordanians

16 januari 2014 21:00

The Nordanians

THE NORDANIANS

Oene van Geel
Violist / componist Oene van Geel (1973) is een echte avonturier in de muziek. Beïnvloed door jazz, Indiase muziek, kamermuziek en vrije improvisatie, heeft hij zijn virtuoze improvisatie vaardigheden en zijn compositie talenten toegepast op een breed scala aan muzikale activiteiten. Hij toerde in Europa, India, Japan, de Verenigde Staten en Canada.
Als speler is hij momenteel actief met:, The Nordanians, een trio met Mark Tuinstra en Niti Ranjan Biswas. Daarnaast wordt hij regelmatig uitgenodigd als improviserend gastsolist.

Mark Tuinstra
Veelzijdig en autodidactische gitarist Mark Tuinstra (1970), groeide op in een muzikale omgeving – zijn vader was drummer en zijn moeder speelde piano en gitaar. Op vijfde verjaardag begon hij met klassieke pianolessen, na een paar jaar begon hij te drummen op een oude kit van zijn vader. Al snel na de drums kwam de basgitaar en op de leeftijd van 14 begon hij gitaar te spelen in diverse lokale pop / rockbands. Na verloop van tijd is hij uitgegroeid tot een professionele muzikant en werkt hij fulltime in de muziek.

Niti Ranjan Biswas
Niti Ranjan Biswas is een spannende Tabla speler en percussionist die erin geslaagd is om een aantrekkelijke mix van traditie en creativiteit op te nemen in zijn muziek. Gevestigd in Amsterdam is hij nu een van de meest gewilde tabla spelers in Europa en heeft hij gespeeld met een aantal van de grote namen uit de Indiase klassieke muziek, waaronder de legende Pt. Hariprasad Chaurasia (fluit), alsook met Metropole Orkest, Nederlands Blazers Ensemble, Concertgebouw Jazz Orchestra etc.

.

Filed under: concertagenda

1 reactie »

  1. Deze Mahogany Hall donderdag-special was echt bijzonder omdat Oene van Geel met zijn alt-viool héél aparte oosterse klanken liet klinken, die sterk deden denken aan Balkan-muziek, Klezmer, Hindoestaans-Indiase en Perzische muziek. Niti Ranjan Biswas zorgde met zijn tabla-set, bestaande uit drie op toon gestemde vaas-trommels voor een opzwepende wervelende ritmische ondersteuning. Mark Tuinstra sloot daar smaakvol en feilloos op aan met mooie klanken van zijn elektrische gitaar.
    Wat moest lijken op een spontaan vocaal en muzikaal experiment bleek een heel goed geoefend samenspel van drie ras-musici, die alle drie precies wisten wat beide anderen gingen doen.
    De uitgelaten energie werd nog eens ondersteund door dans-bewegingen en hoge sprongen door Oene van Geel.
    Een heerlijk feest voor oog en oor.

    Reactie by André Smit — 26 januari 2014 @ 21:55

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment