DUO ASTRID SERIESE en ERWIN LIGTEN

20 februari 2014 21:00

Nederland Amsterdam 16-3-2012

Astrid Seriese & Erwin van Ligten – Blues & Poetry

Je man gaat er met je beste vriendin vandoor, je raakt je baan kwijt en je hebt een lekkage in je huis, precies boven je bed. Het leven is doordrenkt met blues!

Zangeres Astrid Seriese en gitarist Erwin van Ligten kennen elkaar al heel lang. In Blues & Poetry bundelen ze hun krachten en brengen ze hun talenten opnieuw samen. Het resultaat is een muzikaal doorwrocht programma. Chocoladebruine songs van onder anderen Duke Ellington, Tom Waits en John Hiatt worden afgewisseld met melancholische songs uit het repertoire van Billie Holiday en de licht erotisch getinte songs van Bessie Smith. En gloednieuwe liedjes, gecomponeerd door Seriese en Van Ligten gaan in première, op poëzie van onder meer Carolyn Beard Whitlow.

In haar laatste album The Wheel of Life pakte Seriese uit met prachtige arrangementen van Sebastiaan Koolhoven voor het Metropole Orkest. Erwin van Ligten maakte twee virtuoze solocd’s: Twisted Logic en Kroncong Baru (één met zangeres Julya Lo’ko en één instrumentaal album, waarbij ze het klassieke kroncongrepertoire op eigentijdse wijze interpreteren). Hij toerde ook regelmatig met zangeres Micheline Van Hautem, in een programma met muziek van Brel en Piaf.

In Blues & Poetry keren Seriese & Van Ligten terug naar de bron, naar het genre waar hun liefde voor muziek begon: de blues.

.

Filed under: concertagenda

1 reactie »

 1. Als je twee artiesten het podium ziet opkomen en je weet dat ze met zijn tweeën de hele avond voor en na de pauze moeten vullen, dan denk je: “Als dat ons maar gaat blijven boeien…”
  Nou deze zeer goede en geroutineerde ras-musici namen ons mee in hun beider brede ervaringswereld van Indonesië, de gordel van smaragd, de Haagse Schilderswijk en de Blues.
  Astrid legde daarbij, naast haar prachtige geschoolde stem, ook haar gracieuze acteer-vaardigheden in de strijd en verbeelde intens haar “tempoe doeloe”, zowel als haar sterke poëtische verwantschap met de Blues en de rauwe wereld van de Amerikaanse indianen en negerslaven.
  Erwin blonk uit in zijn veelzijdige vaardigheid op diverse gitaren en een Portugese mandoline, af en toe geraffineerd ondersteund en aangevuld door een digitale begeleiding die bas en slaggitaar en zelfs wat drum-effecten liet mee-klinken.
  Een prachtige en uiterst speciale donderdagavond-special!

  André Smit

  Reactie by André Smit — 22 februari 2014 @ 19:14

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment