Mahogany Sessions – The Jazz Commotion

21 december 2014 16:00

the jazz commotion

The Jazz Commotion.

Vier van de meest talentvolle studenten van het Conservatorium hebben zich verenigd in het dit jaar opgerichte ensemble The Jazz Commotion en blijken een buitengewone klik te hebben. Zij halen graag standards uit de oude doos om deze met verfrissende blik te herzien!

Klik op onderstaande link Prinses Christina Jazz Concours 2014.

https://www.youtube.com/watch?v=05yC-kcODUo&index=3&list=PLN4pZDUT587Pz67CgGsitrNuTEwVXcc8D

Dit concert wordt gesponsord door:

Mode Only (vierkant)

 

Filed under: concertagenda

1 reactie »

 1. De laatste Mahogany Session van dit jaar was voor The Jazz Commotion
  Vier héél jonge musici, die nog hun Jazz-opleiding volgen aan het Amsterdamse Conservatorium maar uiterst professionele indruk maken.
  Voorál Mo van der Does (17) op altsax en Stefan Bos (18) op piano vallen op door de volwassen muzikale opvatting in hun performance van stukken van Charlie Parker, Sonny Rollins en tijdgenoten die allemaal hun opa zouden kunnen zijn geweest.
  De Nederlandse jazz heeft hiermee dus toch weer een toekomst.
  Mo heeft kennelijk héél goed gekeken en geluisterd naar Ferdinand Povel want al bespeelt hij de altsax van Piet Noordijk, hij blaast het mondstuk ook wat links aan en heeft een mooie persoonlijke ronde klank ontwikkeld, die naast Povel ook doet denken aan Paul Desmond.
  Stefan bespeelt het klavier met mooie accoorden en goed doortimmerde harmonische jazz-loopjes zonder bravourmatige routine-riedels.
  De contrabas werd door William Barrett heel ritmisch en muzikaal bespeeld, terwijl Lluis Naval mooi genuanceerd en ingehouden drumde.
  Van deze groep viel mij hun onderlinge respectvolle afstemming op.
  André Smit

  Reactie by André Smit — 23 december 2014 @ 15:35

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment