Young Vips m.m.v. Kapok en Reinier Baas – The More Socially Relevant – Jazz Music Ensemble

21 februari 2013 21:00

Kapok:
Kapok is de nieuwste aanwinst van Kytopia. Met een gedurfde combinatie van hoorn, gitaar en drums waagt Kapok zich buiten de gebaande paden. Het trio maakt rockende jazz waarbij improvisatie en energie centraal staan. Op 1 oktober 2011 stond de band voor het eerst op het podium tijdens de Kytopia-avond in Tivoli. Kytopia was zo enthousiast dat ze besloot om het album op haar label uit te brengen.  We schrijven februari 2012. Ditzelfde jaar winnen onze jongen honden de Dutch Jazz Competition, worden beloond met een showcase tijdens de Dutch Jazz & World Music en spelen zij maar liefst 50 concerten dit jaar.
Hoornist en componist Morris is een veelgevraagde muzikant met als handelsmerken jazz en improvisatie. Hij speelt onder meer met The Kyteman Orchestra, Yuri Honing en het New Rotterdam Jazz Orchestra, maar ook componeert hij voor klassieke orkesten en big bands. Timon Koomen is een veelzijdige gitarist met lef; funk, jazz, noise en rock smelten samen in zijn lyrische gitaarsound. Drummer Remco Menting, die ook speelt bij collectief Tentempiés, is inventief op zijn kleine kit, aangevuld met verschillende percussie-instrumenten.

The More Socially Relevant Music Ensemble:
Reinier Baas staat aan het hoofd van The More Socially Relevant Jazz Music Ensemble; een kersvers “all-star” kwintet met de meest angstaanjagende geniale jonge musici uit het Noord-Westelijke gedeelte van het vaste land van Europa. De ongebruikelijke bezetting met altsaxofonisten Ben van Gelder en Maarten Hogenhuis, de doordachte composities en de niet aflatende puls van Mark Schilders en de bassist Sean Fasciani, vormen een onwrikbaar fundament voor experiment en improvisatie. In juni 2011 verscheen het debuut van Baas en zijn illustere ensemble “ Reinier Baas – More Socially Relevant Jazz Music”

Filed under: concertagenda

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment