‘Fay Claassen Remembering Chet Baker’

19 oktober 2013 21:00

Hoeds Fay Claassen-500

In 2013 is het 25 jaar geleden dat Chet Baker stierf door een nog steeds mysterieuze val uit het raam van zijn hotelkamer in Amsterdam.

Fay Claassen zal dit jaar Chet Baker herdenken. Met een combinatie van de allerbeste Nederlandse jazzmusici (o.a. weer met drummer John Engels die met Chet Baker door de wereld toerde en cd’s met hem opnam) is in 2013 deze vernieuwde ‘Tribute to Chet Baker’ toernee van 25 concerten onder de naam:
Fay Claassen Remembering Chet Baker

In het piano-loze kwartet van Gerry Mulligan werd Chet Baker beroemd. Met het invullen van zijn rol dwingt Fay Claassen voor de pauze bewondering af door met haar stem als instrument op haar eigen wijze deze taak over te nemen. Samen met  Jan Menu, Frans van der Hoeven en John Engels.
Na de pauze komen Chet´s beroemde songs aan bod in verrassende interpretaties en een vernieuwd programma, naast de fameuze songs; My Funny Valentine en I Remember You. Claassen wordt daarin bijgestaan door Karel Boehlee- piano, Jan Wessels- trompet, Frans van der Hoeven- bas en John Engels- drums.

 

Filed under: concertagenda

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment