The Houdini’s “In Time”

14 december 2013 21:00

Houdinis-vierkant met tekst

THE HOUDINI’S IN TIME

De muziek van de Houdini’s barst na 25 jaar nog steeds uit zijn voegen van energie. Het internationaal gelauwerde Nederlandse sextet geeft een eigentijdse draai aan jazz en hardbop met respect voor traditie.Naast nieuw repertoire speelt de groep hoogtepunten zoals verzameld op de jubileum-CD van Challenge Records. Al in hun begin dagen werden de Houdini’s al geprezen door Downbeat en namen ze CD’s op in de legendarische Van Gelder Studio in New York. Daarop volgden samenwerking met o.a. Trijntje Oosterhuis (op het Blue Note-album Strange Fruit), Gino Vannelli en Kim Hoorweg.

14 december staan ze in Mahogany Hall.

 

Filed under: concertagenda

1 reactie »

 1. Op zaterdag 14 december waren de Houdini’s na 25 jaar nog opmerkelijk goed in vorm.
  Naast hun vaste kern is het jongste lid de trombonist Ilja Reijngoud, die vooral het gebruik van electronische klank-effectpedalen heeft geïntroduceerd. Hierdoor hoorden we vaak de harmonische ondertonen van zijn instrument mee klinken met zijn blaaspartijen.
  Hun stevige en snelle Beebob-nummers werden steeds afgewisseld met enkele slow ballads.
  Alle nummers zijn door de eigen bandleden gecomponeerd en gearrangeerd in strakke twee- en drieklanken, waarin de blaasinstrumenten in prachtige samenklanken versmelten.
  Zij spelen allemaal eveneens in diverse professionele combinaties met iets andere stijlen.
  Rolf Delfos (Ook bij Artvark, Jazzinvaders, Licks & Brains) hier geheel vanzelfsprekend de bandleider en presentator, gaf bij elk nummer uitleg. Angelo Verploegen, die samen met Soo Cho zijn fluwelen trompetklank liet horen in de Mahogany Hall in 2010, is actief aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en Arnhem. Sinds 2007 is hij ook leider van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Erwin Hoorweg, bekend met zijn dochter Kim en vroeger van Jazzinvaders. Marius Beets, bij ons bekend van Rein de Graaff, Rita Reys en de Beets brothers. Dit was volwaardig muzikaal genieten van Jazz met een grote “J”!
  André Smit

  Reactie by André Smit — 15 december 2013 @ 19:21

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment