Nueva Manteca – “CRIME”

30 november 2013 21:00

Nueva Manteca (500)NUEVA MANTECA

Godfather’s theme in een Cubaanse rumba, het thema van Baantjer als son montuno en Ennio Morricones muziek vertaalt naar Latin Jazz?
Het All-Star orkest Nueva Manteca staat erom bekend het publiek te verrassen. Deze in 1983 opgerichte Nederlandse formatie werd door het internationaal gezaghebbende Latin Beat Magazine uitgeroepen tot “Europa’s Finest in Latin Jazz ” . Hun muziek combineert Cubaanse muziek en jazz op een inventieve en overtuigende manier. In het concert “CRIME” maken ze een bijzonder muzikaal ( Latin) avontuur van thema’s uit beroemde misdaad- en gangsterfilms. Bekende muziek die u nog nooit eerder op deze manier hoorde!.

Filed under: concertagenda

1 reactie »

 1. Dit optreden van Nueva Manteca was ronduit geweldig!
  Het programma was een specifieke selectie uit hun projecten, die een goed voorbeeld was van de variatie van hun bewerkingen van diverse bekende crime- en detective- series.
  De muzikale prestaties waren ongekend goed. Ilja Reingoud op trombone was als vervanger van Bas van Lier ongeëvenaard goed.
  De stuwende samenwerking en perfecte afstemming van Lucas van Merwijk en Nils Fisher was ongekend goed. De piano-partijen van Jan Hartong, die ook de arrangementen maakt, waren echt authentieke Cubaanse salsa improvisaties.
  Zelfs het PA-geluid was perfect in balans. Waarvoor hulde.
  Ik heb volop genoten!

  Reactie by André Smit — 1 december 2013 @ 19:01

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment