Young Vips

27 oktober 2011 21:00

Sinds 1997 wordt jaarlijks de Young VIPs jazztournee georganiseerd. Elke editie krijgt buitengewoon Nederlands jazztalent op deze manier de kans zich te laten zien op toonaangevende Nederlandse jazzpodia. VIP staat voor Vereniging van Jazz en Improvisatiemuziekpodia, waarvan de programmeurs elke editie beslissen welke artiesten worden geselecteerd voor de tournee. Daarnaast plaatst de winnaar van de Dutch Jazz Competition zich automatisch voor gezelschap. Deze editie, de dertiende alweer, is dat het Castel/ van Damme Quartet. Daarnaast is bassist Clemens van der Feen geselecteerd door de VIP.

Zij spelen eigen repertoire, en ontvingen al vele lovende recensies. Van der Feen ontving vele prijzen en speelde met grootheden als Michael Moore, Toots Thielemans, en Chris Potter. Het Castel/ van Damme Quartet is opgericht door pianist Thierry Castel en saxofonist Jasper van Damme, beide heren wonnen al vele prijzen.

De Young VIPs tournee 2011 wordt georganiseerd door de Vereniging van Jazz- en Improvisatiemuziek Podia i.s.m. Muziek Centrum Nederland en mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

Filed under: concertagenda

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment