WINTHER STORM

17 november 2011 21:00

Winther-Storm

Het is altijd een bijzondere gelegenheid wanneer Håkon Storm, gitarist van Winther-Storm, uit Noorwegen overkomt voor concerten in Nederland. Winther-Storm speelt op donderdag 17 november in Mahogany Hall, Edam.

Dankzij de samenwerking tussen Noorse en Nederlandse musici is een bijzonder project ontstaan dat internationaal al hoge ogen gooide… Het nummer Trance-Formations van de CD Patchwork won 3de prijs bij de International Songwriting Contest 2010. Jurileden waren o.a. John Scofield, McCoy Tyner en Terence Blanchard. 

“Je merkt het, als het klopt” zegt bassist en bandleider Thomas Andersen. “Mooie resultaten zoals met deze groep ontstaan vanuit een puur muzikale chemie”. Voeg daar een verzameling nieuwe composities aan toe en je krijgt stijl en karakter. De debuut CD “Patchwork” met deze groep werd uitgebracht in december 2010 en is in Duitsland, Noorwegen en Nederland zeer goed ontvangen. De pers schreef onder meer: “…plezier vanaf de allereerste minuut”, “Het kwartet benut een modern jazz idioom voor een eigenzinnig benadering en laat je verpletterd achter met een brede grijns op je gezicht” en “Conclusie: vanuit Noorwegen waait een prachtige, ongewone wind naar het vaste land, deze Winther-Storm zorgt in de plaatselijke zalen zowel voor warmte als verbijstering… een genoegen om naar te luisteren.”


Filed under: concertagenda

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment