Van Merwijk’s Music Machine feat. Manou Gallo

19 februari 2011 21:00

De Music Machine van drummer Lucas van Merwijk nodigt elk jaar een gastmusicus uit, die voor een groot deel het genre en repertoire van de formatie bepaalt. Manou Gallo werd bekend als bassiste van Zap Mama en heeft inmiddels een indrukwekkende carrière met haar eigen band opgebouwd.

Manou N’Guessan Gallo, zoals haar volledige naam luidt, is al van jongs af aan aan het musiceren. Ze verraste door als meisje percussie te spelen, iets wat niet bepaald in de tradities van de Djiboi paste. Een van de bekendste muzikanten uit Ivoorkust, Marcelin Yacé, nam haar op sleeptouw, en onder zijn leiding bouwde ze nog voor haar twintigste een professionale carrière op. Toen de manager van Zap Mama haar hoorde bassen in Ivoorkust, werd ze uitgenodigd auditie te komen doen in Brussel. Sinsdsdien is ze daar gebleven. Zes jaar Zap Mama, waarin ze bas en percussie speelde en zong, en diverse projecten later, besloot ze een solocarrière te starten.

Initiatiefnemer, en bandleider en slagwerker Lucas van Merwijk staat al jarenlang aan de top van de latinscene in Nederland. Als drummer bij Nueva Manteca legde hij daar de basis voor, om dat uit te bouwen als timbalero en bandleider van zijn eigen Cubop City Big Band. Zijn projecten Drumix! en Drums United gaan veel breder dan latinmuziek alleen. Zo ook de Music Machine, die na een Balkan-uitstapje met Theodosii Spassov nu West-Afrika zal gaan verkennen.

Filed under: concertagenda

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment