Fragile o.l.v. Michael Moore

30 januari 2010 21:00

MIchael Moore1-500

Twee veteranen: Michael Vatcher en Michael Moore en twee jonge leeuwen uit de Amsterdamse scene: Clemens van der Feen en Harmen Fraanje, allemaal actief in veel verschillende ensembles, brengen in Michael Moore’s nieuw groep Fragile  een brede muzikale ervaring samen. Fragile laat horen hoe die verschillende roots en ervaringen kunnen leiden tot uiterst dynamische en spannende jazzavonturen.

In 1986 won Moore de Boy Edgar Prijs, de belangrijkste prijs in Nederland voor jazz en impro. Harmen Fraanje kan nauwelijks meer opkomend talent genoemd worden. De jonge pianist speelt tot ver over de grenzen. De keren dat hij in eigen land speelt zijn schaars. Dat hij nu met Fragile weer eens naar Edam komt is derhalve een buitenkansje.

Michael Moore’s repertoire voor Fragile bestaat voornamelijk uit composities van eigen hand afkomstig uit de moderne jazz en geïmproviseerde muziek tradities, met invloeden van Amerikaanse pop, folk, blues en verschillende wereld muzieksoorten.

Het is niet theatraal, bombastisch, overweldigend of aanmatigend virtuoos. De muzikanten creëren de ruimte die nodig is voor ontwikkeling en interactie, en trekken de luisteraar mee.

Bezetting: Michael More: klarinet en altsax ; Harmen Fraanje: piano; Clemens van der Feen: contrabas; Michael Vatcher: slagwerk

Filed under: concertagenda

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment