Highlight concert Tingvall Trio

19 maart 2009 21:00

Maar even rechtzetten meteen. Het Tingvall Trio werd aangekondigd als een Noors trio , maar er zit geen Noor bij. Sterker nog, Martin Tinvallis zo Zweeds als maar kan. En bassist . Omar Rodriguez Calvo komt oorspronkelijk uit Cuba, terwijl Juergen Spiegel, de inventieve drummer, uit Duitsland komt. Foutje, maar alla…

Het trio geldt als een van de meest verrassende Europese trio’s van de laatste jaren en heeft al verschillende cd’s op naam staan. Wie gaat googelen op de naam komt verscheidene Youtube filmpjes tegen die een goede indruk van de drie geven. Tingvall heeft in zijn spel dat heerlijke Nordic sfeertje, waar de CD’s van ECM patent op lijken te hebben, maar dan zonder het wachtkamer/restaurant gevoel, dat daarbij zo vaak overheerst. Esoterisch misschien, bedachtzaam, en tegelijk bijzonder inventief. Mat zijn trio pareert hij de kans op verveling door er groovy en soms funky wendingen aan te geven. Composities worden muzikaal intelligent en steeds weer verrassend tot het bot ontleed waardoor de spanning ook te snijden is. Hun eerste cd Norr is er een prachtig voorbeeld van.

De muziek van Tingvall vraagt het uiterste van de muzikanten en juist die benadering schept hoge verwachtingen ook van het spel van bassist en drummer, die ieder voor zich ook hun roots hebben en die niet uit de weg gaan. Kortom een prachtige invulling voor een al even veelbelovende donderdagavond in Mahogany Hall.

Filed under: concertagenda

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment