Ray Anderson’s BassDrumBone (USA)

10 maart 2007 21:00

Voor veel bezoekers van Mahogany Hall is de Amerikaanse trombonist Ray Anderson al legendarisch.Zjjn concert in 1998 alweer, heeft wel zoveel indruk gemaakt dat het niet anders kon dan dat de trombonist met de bijzondere vocale capaciteiten, terug moest komen rond het jubileumjaar. Maar Anderson is de man niet om even applaus te oogsten. En dus komt hij met een wel heel bijzonder trio: BassDrumBone. Inderdaad, bas, drums en trombone. .

BassDrumBone werd in ‘77 alweer voor het eerst uitgeprobeerd. Bassist Mark Helias, drummer Gerry Hemmingway en trombonist Ray Anderson, die met hun opmerkelijke bezetting niet direct hoge ogen scoorden. Het bleef bij een gelegenheidsformatie voor verschillende cd-opnamen, terwijl ieder zijn eigen groepen leidde. De grote doorbraak in Europa kwam eigenlijk bij het 25 jaar bestaan van de samenwerking,tijdens een Europese toernee, toen voor het Nederlandse cd label Data de cd March of the Dimes ook werd opgenomen.
Klaar voor hun 30 jaar bestaan van de samenwerking komen ze opnieuw gedrieën naar Europa voor een uitgebreide tournee. Voor Anderson wordt het een weerzien met de club die hij in 1998 als eerste gig in Nederland bezocht. Wordt spannend. Zeker weten.

BassDrumBone

Ray Anderson trombone
Mark Helias contrabas
Gerry Hemmingway drums en percussie

Filed under: concertagenda

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment