Mojo Buford Blues Band (USA)

22 maart 2007 21:00

Mojo Buford is nog een van die levende legenden uit Memphis, die het in de Chicago blues helemaal gemaakt hebben. Ooit begonnen als The Savage Boys met Sam Burden en gitarist Dave Members, werd hij ontdekt door Muddy Waters, die zijn trio als The Muddy Waters Jr. Band contracteerde.
Maar geen zanger/harmonicaspeler houdt het uit om zijn leven lang Got my mojo working te zingen en te spelen en dus koos ook Buford voor iets minder spotlights en meer blues. Het resulteerde in een lange carrière van optredens met wisselende bezettingen, vooral in Minneapolis en Memphis. Maar als zanger en harmonicavirtuoos werd hij een veelgevraagd gast op tal van festicvals in Europa, Canada en Australie. Een enkele keer toch ook weer met Waters, want de vriendschap bleef.
Mahogany Hall is een van de zes podia die de legende aan doet in zijn nieuwe Europese toernee. Een bijzonder optreden met een speciaal voor deze toer samengestelde band. Bluesliefhebbers weten dan dat ze het best vroegtijdig kunnen reserveren, want het concert belooft snel uitverkocht te zijn.

Mojo Buford Band:

Mojo Buford – vocals & harmonica’s

Doug McMinn – drums

Filed under: concertagenda

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment