Young VIP’s

23 februari 2006 21:00

Robinson, Freitag en Caruso & Miguel Boelens Kwintet

Het trio Robinson, Freitag en Caruso is de winnaar van Dutch Jazz Competition 2005. Een prijs, ingesteld door onder andere het North Sea Jazz Festival en de Nederlandse Toonkunstenaarsbond. Achter de merkwaardige naam van het trio gaan pianist Christoph Mac-Carty, bassist Uli Wentzlaff en drummer Yonga Sun schuil. Het drietal kent elkaar van het Enschede’s conservatorium. Mac-Carty schrijft veel van het eigen werk, waarin volop ruimte is tot muzikale avonturen voor ieder van de spelers. Maar ook in bestaande stukken weet het trio steeds nieuwe structuren te ontdekken. In het juryrapport werd vooral de gevoelsmatige communicatie onderling geroemd. Avontuurlijke uitstapjes ontaarden daardoor zelden in chaos. Drummer Yonga Sun won bij diezelfde Dutch Jazz Competition overigens de solistenprijs.

Het Miguel Boelens Kwintet is de tweede groep op deze Young VIP’s avond. Boelens speelt altsax en heeft voor deze tournee zijn groep DiMaMi uitgebreid tot een kwintet. In DiMaMi speelt hij met Dion Nijland op bas en Marcel van Engelen op drums. Nu spelen ook Anton Goudsmit gitaar en Mete Erker tenorsax mee.
Young VIP’s is de jaarlijkse tournee voor buitengewoon Nederlands talent met hoogwaardig eigen repertoire, langs de toonaangevende jazzpodia en enkele festivals.

Filed under: concertagenda

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment