Trio San Francisco

19 oktober 2006 21:00

Een paar jaar geleden ontmoetten Sean Bergin, Danièle D’Agaro en Tobias Delius elkaar in de bar `San Francisco’ op de Zeedijk in Amsterdam. Op aandringen van de uitbaatster speelden de drie musici een stukje muziek. En welja, het Trio San Francisco was geboren.

Dat het die ene keer meteen klikte, is niet verwonderlijk. Sinds 1986 hebben de drie musici elkaar talloze malen ontmoet in de meest uiteenlopende muzikale situaties. D’Agaro en Delius vormden al in 1984 een kwartet. Ook speelden ze in Sean Bergin’s eigen M.O.B. en het J.C. Tans Orchestra. En verder, tja, verder zou je je eerder moeten afvragen waar de heren elkaar niet hebben ontmoet. Ook voor Mahogany Hall zijn de drie heren geen onbekenden. Sterker, stuk voor stuk zijn ze verknocht aan de club aan het IJsselmeer, waar Danièle zelfs nog zijn muzikale voetsporen heeft nagelaten in de workshop die hij een aantal jaren geleden heeft verzorgd.

Het repertoire van het Trio San Francisco bestaat uit composities van de groepsleden, aangevuld met werkjes van Dudu Pukwana en Misha Mengelberg. Deze stukken vormen de basis voor de in karakter en uitwerking heel verschillende improvisaties.

Filed under: concertagenda

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment