Hans Dulfer/Joseph Bowie Quartet

16 maart 2006 21:00

Bij Dulfer weet je het nooit. Met Rein de Graaff is hij misschien wel de meest regelmatige gast in Mahogany Hall en iedere keer weer met nieuwe verrassingen. Wat te denken dus van het feit dat hij op donderdagavond met de Amerikaanse supertrombonist Joseph Bowie in zijn kwartet komt spelen.
Joseph Bowie is de jongere broer van trompettist Lester Bowie ( Art Ensemble of Chicago). Hij kwam al op 19-jarige leeftijd met de Black Artist Group naar Parijs, maar keerde terug naar Amerika om zich verder te ontwikkelen in een muzikale omgeving met namen als Cecil Taylor en Frank Lowe, maar ook de New York All-Star Blues Band met de legendarische Left Hand Frank. De doorbraak voor zijn erkenning kwam met zijn groep Defunkt, waarin Bowie zijn ideeën over het nieuwe jazzidioom volledig kwijt kon. Funky ritmen, “metal” gitaren, ongekende vocals en agressief blazerswerk. Typerend is dat hij even zo goed een tribute kan componeren voor Muddy Waters als voor Jimi Hendrix.
Inmiddels heeft Bowie zijn Amerika verruild voor Europa en is een veel gevraagd gastsolist. Met Hans Dulfer heeft hij onder meer een kwartet, waarin het op nadrukkelijk verzoek van Bowie is, dat de naam van Hans als eerste genoemd wordt. “Wat heb ik dan nog te zeggen”, aldus Dulfer.

Filed under: concertagenda

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment