Dino Baz en Ismail Kisa

22 oktober 2006 21:00

Mahogany op Zondag opent met Koerdische muziek

Mahogany op Zondag is het open podium van jazzclub Mahogany Hall, waarin bekende en onbekende muzikanten het podium wordt aangeboden. De opening van het seizoen is meteen een opvallende middag. Koerdische muziek van Dino Baz en Ismail Kisa. Twee absolute topmuzikanten en in de Koerdische internationale gemeenschap zeer gewaardeerd om hun uitgesproken repertoire dat niet alleen love songs maar zeker ook veel protestsongs bevat. In de top 100 aller tijden van de Koerdische radio en TV zenders, staat hun muziek op nr. 1, nr. 2 en nr. 4 genoteerd.

Dino Baz dankt zijn populariteit aan zijn prachtige warme en donkere stem, maar vooral aan zijn filosofische teksten. Zijn begeleider Ismail is een virtuoos op de saz. Ogenschijnlijk eenvoudig weet hij alles uit zijn 7-snarig instrument te toveren. Voor Dino was zijn repertoire met de protestsongs waarin de onderdrukking van het Koerdische volk niet onder stoelen of banken gestoken wordt, de voornaamste reden om in 1998 naar Nederland te vluchten. Ismail is in Nederland geboren als zoon van een Koerdische vluchteling.

Dino en Ismail treden ook regelmatig op voor Koerdische vluchtelingenorganisaties in heel Europa en Amerika. Het concert in Edam is een uitgesproken gelegenheid ook het Nederlandse publiek met hun muziek kennis te laten maken.

Mahogany op Zondag is iedere zondagmiddag van 14.00 – 17.00 uur gratis toegankelijk. Het optreden van Dino en Ismail begint om 15.00 uur.

Mahogany Hall op Zondag is ook een uitstekende gelegenheid de nieuwe expositie van Han Bennink te bezichtigen.

Filed under: concertagenda

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment