4Sure & Guest

11 november 2006 21:00

4 Sure heeft een naam met een verleden. Ooit noemde de groep zich de Suri 5. Onvervalste Paramaribop Maar ja, die naam gaat met een kwartet niet op. Dus toen de groep van samenstelling veranderde en in de nieuwe bezetting ook Braziliaanse swing en Cubaanse ritmiek werden geïntroduceerd, kwam de naam 4Sure naar boven. De suri-roots zijn er nog volop.
De contrabas en basgitaar van Juan Pablo Nahar is nog altijd de solide backbone van de groep. Olaf Keus, is van de Nederlandse generatie drummers die aan het ritmisch infuus hebben gelegen als het om de geraffineerde Braziliaanse en Cubaanse slagwerktradities gaat. Tenorsaxofonist Efraim Trujillo kent de traditie van de Amerikaanse tenoristen als geen ander, maar zoekt de uitdaging in de confrontatie met de Caribische roots. Robin van Geerke is de pianist met die zongegroefde aanpak die Paramaribop zo aantrekkelijk maakt.
Het concert in Mahogany Hall wordt ook voor de vier vrienden een bijzonder concert. Nee, wie de gast(en) zijn, die ze mee zullen nemen, willen ze niet kwijt. Wel dat met hun gasten graag de confrontatie wordt aangaan. En dat is natuurlijk altijd prachtig.

Filed under: concertagenda

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment