“JAZZ FOCUS BIG BAND” – o.l.v. Lorenzo Mignacca – (Mahogany Sessions)

12 februari 2023 16:00

Jazz Focus Big Band o.l.v. Lorenzo Mignacca
Na een tijdelijke stilstand veroorzaakt door de pandemie is de Jazz Focus Bigband weer in volle gang!
Zo zijn ze de afgelopen jaren op tournee in Luxemburg geweest, hebben ze het Prinses Christa Concours gewonnen en hebben ze zelfs op het North Sea Jazz Festival mogen spelen. 
Deze hechte groep jonge jazztalenten gaat samen met Lorenzo Mignacca telkens weer de uitdaging aan. Zoals de befaamde voorganger van Lorenzo, ‘godfather van de Amsterdamse Jazzscene’ Peter Guidi altijd zei: ‘Jazz is fun, but serious fun!’ 

Voor u gaan ze een divers programma spelen met onder andere stukken van Thad Jones en Gordon Goodwin. Na het geweldige concert dat ze vorig jaar in Mahogany Hall hebben gegeven, kan de Jazz Focus Bigband niet wachten om weer voor u te mogen spelen!

Zondag 12 februari  in Jazzclub Mahogany Hall.
Zeevangszeedijk 7 – 1135PZ Edam
Paviljoen De Zuiderzee – telefoon: 0299-676394

Aanvang: 16.00 uur – zaal open: 15.00 uur
Toegangsprijs: € 5,-,

EXTRA INFORMATIE JAZZ FOCUS BIG BAND (CROWDFUNDING)

Wij zijn de Jazz Focus Bigband, een jongerenband van de Muziekschool Amsterdam. Wij zijn een groep jongeren met een enorme passie voor muziek en allemaal ontzettend gemotiveerd om later professioneel jazzmuzikant te worden. We repeteren wekelijks onder leiding van Lorenzo Mignacca en we hebben op al veel fantastische podia mogen spelen zoals bijvoorbeeld het Patronaat, het Bimhuis, het EMU festival in Luxemburg en afgelopen zomer op het North Sea Jazz Festival. We hebben veel geleerd en enorm genoten van deze optredens en willen nu heel graag een volgende stap zetten in onze muzikale ontwikkeling.

Het is onze grootste droom om met z’n allen naar New York te gaan. Daar kunnen we namelijk hele bijzondere masterclasses volgen, kijken naar concerten en ook zelf optreden. We zijn al enige tijd serieus in gesprek met het legendarische Lincoln Centre Orchestra over masterclasses daar. New York is hét jazz centrum van de wereld waar wij ongelooflijk veel ervaring kunnen opdoen als toekomstige professionele musici. Wij denken dat het niet alleen een investering is in de ontwikkeling van de individuele bandleden maar ook in de toekomst van de Nederlandse Jazz-scene, waar wij deel van uitmaken.

Om deze van reis werkelijkheid te maken moet er ontzettend veel geregeld worden en is er geld nodig voor de vlucht, accommodatie, vervoer ter plaatse, instrumentenverzekeringen etc. Naast dat de muziekschool heeft aangeboden ons financieel te steunen, zijn we zelf ook al druk bezig met geld inzamelen. We hebben een promofilmpje gemaakt en een crowdfunding opgezet die we massaal aan het verspreiden zijn en er wordt al veel gedoneerd. Verder halen we geld op met concerten, we gaan een cd opnemen en verkopen en we hebben plannen om in weeshuizen, bejaardentehuizen en daklozenopvangen concerten te geven met kleinere bezettingen.

Dit is helaas echter nog niet genoeg om te kunnen gaan. Nu hopen we met uw steun alsnog onze droom waar te kunnen maken.

Filed under: concertagenda

<< Jazz Focus Big Band - Mahogany Sessions

00:00

Vanmiddag was een bomvolle Mahogany Hall getuige van een optreden van de steeds betere Jazz Focus Bigband, die onder de bezielende leiding van Lorenzo Mignacca, die enthousiast en vernieuwend arrangeert en daarmee steeds strakkere ritmes en gelijker samenspel maar ook betere volume-verdeling en goed geleide dynamiek van de band bereikt.
Zijn energieke leiding werpt duidelijk zijn vruchten af en de band is echt toe aan het opnemen van een CD en aan een tournee, liefst naar New York als hun geld-inzamelingsactie ze die financiële sprongkracht gaat geven.
Solisten als Charlie op Bügel, die heerlijk lyrisch gevoelig “You don’t know what love is” ten gehore bracht, en de nieuwe zangeres Frances met “New York, New York” maakten de eerste helft compleet en nodigden ons uit voor een gulle bijdrage aan de verwezenlijking van hun ideaal.

https://www.youtube.com/watch?v=GaJM7i4-qEQhttps:
https://www.youtube.com/watch?v=VwG1PKj64o4https:

Tekst Andre Smit
Fotografie: Cor van Bruggen

Filed under: terugblikken