“CARIBBEAN POSTCARD” – o.l.v. Lucas van Merwijk

18 februari 2023 21:00

CARRIBEAN POSTCARD (Caribische jazz met een kronkel)

Lucas van Merwijk wordt internationaal erkend voor zijn drumwerk met grote Latin Bands als Drums United en de Cubop City Big Band. In de nieuwe editie van zijn Music Machine zocht hij een intiemere setting en vond pianotalent Norman Peplow om te participeren. Samen met Thelonious Monk Award winnaar Ilja Reijngoud op trombone en de Venezolaanse topbassist Samuel Ruiz op de bas, geven ze een eigenzinnige draai aan het rijke Caribische muziek repertoire.
“Caribbean Postcard”

De Caribische eilanden en kusten herbergen een schat aan oude melodieën. Soms weemoedig en nostalgisch dan weer feestelijk, jubelend en bruisend.
Venezuela, Jamaica, Nicaragua, Trinidad, de Nederlandse Antillen, Cuba, Colombia en Puerto Rico; een selectie van de mooiste pareltjes afkomstig uit deze contreien is nu bewerkt en opgenomen door het nieuwe jazz-kwartet van drummer Lucas van Merwijk.

Geen typisch drumalbum met technisch machtsvertoon.
Des te meer een hartelijk, persoonlijk en klein muzikaal bericht vanaf de West Indies uitgevoerd door een aantal geestverwanten met een gedeelde liefde voor dit specifieke repertoire. Dit gelijkgezinde gezelschap bestaat uit:

Ilja Reijngoud – Trombone
Samuel Ruiz – Bas
Norman Peplow – Piano
Lucas van Merwijk – Drums

Zaterdag 18 februari  in Jazzclub Mahogany Hall.
Zeevangszeedijk 7 – 1135PZ Edam
Paviljoen De Zuiderzee – telefoon: 0299-676394

Aanvang: 21.00 uur – zaal open: 20.00 uur
Toegangsprijs: leden € 8,-, niet leden € 18,-, CJP (t/m 25 jaar) € 10,50

Reserveren wordt aanbevolen, bel of mail:

k.roskam@hetnet.nl  – of 0299 – 372979
f.bakker01@quicknet.nl – of 0299 – 372249

 

Filed under: concertagenda

“JAZZ FOCUS BIG BAND” – o.l.v. Lorenzo Mignacca – (Mahogany Sessions)

12 februari 2023 16:00

Jazz Focus Big Band o.l.v. Lorenzo Mignacca
Na een tijdelijke stilstand veroorzaakt door de pandemie is de Jazz Focus Bigband weer in volle gang!
Zo zijn ze de afgelopen jaren op tournee in Luxemburg geweest, hebben ze het Prinses Christa Concours gewonnen en hebben ze zelfs op het North Sea Jazz Festival mogen spelen. 
Deze hechte groep jonge jazztalenten gaat samen met Lorenzo Mignacca telkens weer de uitdaging aan. Zoals de befaamde voorganger van Lorenzo, ‘godfather van de Amsterdamse Jazzscene’ Peter Guidi altijd zei: ‘Jazz is fun, but serious fun!’ 

Voor u gaan ze een divers programma spelen met onder andere stukken van Thad Jones en Gordon Goodwin. Na het geweldige concert dat ze vorig jaar in Mahogany Hall hebben gegeven, kan de Jazz Focus Bigband niet wachten om weer voor u te mogen spelen!

Zondag 12 februari  in Jazzclub Mahogany Hall.
Zeevangszeedijk 7 – 1135PZ Edam
Paviljoen De Zuiderzee – telefoon: 0299-676394

Aanvang: 16.00 uur – zaal open: 15.00 uur
Toegangsprijs: € 5,-,

Filed under: concertagenda

“PIERRE COURBOIS TRIO” – ‘3 GEN 3’

4 februari 2023 21:00

PIERRE COURBOIS TRIO

De legendarische Nederlandse drummer Pierre Courbois vierde onlangs zijn 80ste verjaardag. Speciaal voor deze gelegenheid startte hij een nieuw trio genaamd “Three Generations Trio” (3GEN3) met saxofonist Jesse Schilderink en bassist Wiro Mahieu.

Pierre Courbois (Nijmegen, 23 april 1940) is, in de woorden van pianist Rein de Graaff, ‘de Miles Davis van de Nederlandse jazz’. Evenals Miles Davis loopt Courbois voorop bij nieuwe trends en weet hij daarbij steeds de juiste jonge muzikanten om zich heen te verzamelen. Hij leidt Nederlands eerste groep die geheel vrij improviseert: het (Original) Dutch Free Jazz Quartet. Hij brengt de rockjazz naar Nederland met zijn Association PC en gaat weer later experimenteren met curieuze bezettingen, lange improvisatieschema’s en afwijkende maatsoorten. Daarnaast manifesteert de slagwerker zich als instrumentenbouwer – zo bespeelt hij een tijdlang een elektronisch drumstel van eigen makelij – en als een altijd geïnspireerde begeleider in de meer courante jazzstijlen, die hij tussen de bedrijven door blijft beoefenen (onder meer in het oorspronkelijke Rein de Graaff/Dick Vennik Quartet).

Jesse Schilderink is een geweldige getalenteerde nieuwe saxofonist in de Nederlandse jazzscene. Hij speelt zowel vrije, traditionele als moderne jazz en pop en funk gerelateerde muziekstijlen.

Wiro Mahieu werkte voor het eerst met Pierre in de jaren 90 toen ze zich bij de Nederlandse jazzband “Waterland Sextet” van pianist/componist Loek Dikker voegden. Met Wiro die ook de contrabas strijkt en basgitaar toevoegt, belooft dit trio één te worden met veel afwisseling.

Zaterdag 04 februari  in Jazzclub Mahogany Hall.
Zeevangszeedijk 7 – 1135PZ Edam
Paviljoen De Zuiderzee – telefoon: 0299-676394

Aanvang: 21.00 uur – zaal open: 20.00 uur
Toegangsprijs: leden € 8,-, niet leden € 18,-, CJP (t/m 25 jaar) € 10,50

Reserveren wordt aanbevolen, bel of mail:

k.roskam@hetnet.nl  – of 0299 – 372979
f.bakker01@quicknet.nl – of 0299 – 372249

Filed under: concertagenda