QUARTET JASPER BLOM feat. NILS WOGRAM (BRD)

30 november 2019 21:00

JASPER BLOM / NILS WOGRAM (BRD) QUINTET

(Saxofonist en componist Jasper Blom, winnaar van De BUMA BOY EDGAR Prijs 2019 !)

Jasper Blom (1965 ) geldt als een van de belangrijkste saxofonisten uit de Nederlandse jazzscene en een van de meest wendbare instrumentalisten van de BeNeLux. Blom won twee keer de European Jazz Competition, voltooide zijn studie aan het Rotterdams Conservatorium cum laude en vertrok naar New York om daar verder te studeren en te spelen.  Blom heeft zich ontwikkeld tot een veelgevraagd sideman in de pop, jazz en geïmproviseerde muziek en heeft in vele formaties gespeeld oa met Randy Crawford  en George Duke, Chet Baker, Lee Konitz, Nat Adderley, en vele andere grote namen uit binnen- en buitenland. Als bandleider werkte hij oa met Benjamin Herman en Michael Moore en Joris Roelofs en nam hij 8 CD’s op grotendeels met eigen materiaal.  Momenteel is Jasper Blom op veel fronten actief.

Het Jasper Blom Quartet werkt regelmatig samen met bijzondere gastsolisten uit de Europese jazz. Na projecten met Marco Tamburini en Bert Joris is nu de beurt aan Nils Wogram. ‘Zowel zijn techniek als zijn muzikale denken hebben een souplesse die je zelden hoort’, schrijft de Volkskrant over de trombonist uit Berlijn, die tot de beste improviserende musici ter wereld gerekend wordt. Met bands als Root 70 en Nostalgia verbindt hij jazz met de rock- en dance-underground.

Bezetting:
Jasper Blom – tenorsax,
Jesse van Ruller – gitaar,
Frans van der Hoeven – bas,
Martijn Vink – drums
Nils Wogram – trombone.

Zaterdag 30 november a.s. staan zij in Jazzclub Mahogany Hall in Edam.
Zeevangszeedijk 7 – 1135PZ Edam

Aanvang: 21.00 uur – zaal open: 20.00 uur
Toegangsprijs: leden € 8,-, niet leden € 18,- CJP (t/m 25 jaar) € 10,-

Reserveren:
k.roskam@hetnet.nl  – of 0299 – 372979
f.bakker01@quicknet.nl- of 0299 – 372249

Filed under: concertagenda

<< Jasper Blom Quartet feat. Nils Wogram (BRD)

00:00

Video: Paul Verbunt – Fotografie: Cor van Bruggen

Filed under: terugblikken

DOPPLER TRIO – Mahogany Sessions

24 november 2019 16:00
  • Daniël van der Duim – piano
  • Floris-jan van den Berg – contrabas
  • Hendrik Eichler – drums

Shoot for the cover of the first album of the Doppler Trio

“Atmosferische, narratieve muziek afgewisseld met verfrissende ritmiek”

Het Doppler Trio is een Duits/Nederlands piano trio bestaande uit Daniël van der Duim (piano), Floris-jan van den Berg (contrabas) en Hendrik Eichler (drums).
Samen ontdekten ze hun affiniteit voor moderne jazz en op hun eerste CD (Nebula, 2019) zijn ze op zoek gegaan naar een eigen jazz-geluid met het gebruik van synths, zang en andere effecten en al tourend door Nederland en Duitsland is dat nu verder in ontwikkeling.
Een middag met het Doppler Trio is een middag waar je op het puntje van je stoel zit te kijken naar verhalende composities met dynamische improvisaties.

“Doe je ogen dicht en je waant je zwevend door de ruimte”

Link naar YouTube:
https://youtu.be/a4L1ZzDKVoY

MAHOGANY SESSIONS
Zondagmiddag 24 november a.s. Jazzclub Mahogany Hall in Edam
Zeevangszeedijk 7 – 1135PZ Edam

Aanvang: 16.00 uur – zaal open: 15.00 uur.
Toegangsprijs: € 5,-

 

Filed under: concertagenda

<< Doppler Trio - Mahogany Sessions

00:00

Foto’s en video: Paul Verbunt

Filed under: terugblikken

TRIO JEROEN VAN VLIET / METE ERKER / KRISTINA FUCHS – “Linden”

21 november 2019 21:00

TRIO JEROEN VAN VLIET / METE ERKER / KRISTINA FUCHS.  “LINDEN”

Het was me wat toen Kristina Fuchs in 2009 de cd ‘Im Röseligarte’ uitbracht. Een album met volksliederen uit haar geboorteland Zwitserland, dat met een op jazz gestoelde formulering, kamermuziek een nieuwe identiteit gaf. En nu is het weer wat: de zangeres heeft mét pianist Jeroen van Vliet en rietblazer Mete Erker de cd ‘Linden’ uitgebracht, enigszins geschoeid op dezelfde leest als ‘Im Röseligarte’. Nu echter met oude Nederlandse volksliederen. Maakte de schijf uit 2009 diepe indruk door de authenciteit van de muziek, ‘Linden’ doet er niet voor onder.

Linden heeft om twee redenen een bijzondere betekenis. De liederen die het trio vertolkt, dreigen in de vergetelheid te raken, omdat de overlevering vrijwel is doodgebloed. De tweede reden is dat Kristina Fuchs c.s. deze oud-Nederlandse muziek te baat hebben genomen, om er een nieuwe ingang in vaderlandse improvisatemuziek mee te forceren. Zij doen dat door de cultuur van de oude liederen gedeeltelijk overeind te houden en door die verder te stutten met eigentijdse stem- en instrumentimprovisaties. Het stuk O dag, o langgewensten dag is er een overtuigend bewijs van: een scattende zangeres krijgt weerwoord van de sopraansaxofoon van Mete Erker.

Jeroen van Vliet        – piano
Mete Erker                 – sopraansaxofoon
Kristina Fuchs            – zang

Donderdag 21 november a.s. staan zij in Jazzclub Mahogany Hall.
Zeevangszeedijk 7 – 1135PZ Edam

Aanvang: 21.00 uur – zaal open: 20.00 uur
Toegangsprijs: leden € 8,-, niet leden € 18,-, CJP (t/m 25 jaar) € 10,50

Reserveren:
k.roskam@hetnet.nl  – of 0299 – 372979
f.bakker01@quicknet.nl- of 0299 – 372249

Filed under: concertagenda

<< Trio Jeroen van Vliet, Mete Erker en Kristina Fuchs - "Linden"

00:00

Video: Paul Verbunt – Fotocombinatie: Cor van Bruggen.

Filed under: terugblikken

TRIO JERôME HOL / BOUDEWIJN LUCAS / HANS EIJKENAAR

9 november 2019 21:00

Jerôme Hol (1981) is een Nederlandse jazzgitarist en componist.
Hol begon op de saxofoon, maar op zijn elfde ging hij gitaar spelen, geïnspireerd door onder andere de Rolling StonesJimi Hendrix en Led Zeppelin.
Hij ontdekte later de jazz en studeerde van 1999 tot 2005 aan het conservatorium in Rotterdam. In 2003 won hij een Sena Guitar Award.
Hij studeerde in New York City bij Wayne KrantzHiram Bullock en Steve Cardenaz.

De laatste jaren heeft Jerôme Hol zich in sneltreinvaart ontwikkeld tot één van de meest eigenzinnige gitaristen van zijn generatie. Jerôme is de vaste gitarist in de Hans Dulfer band en deelde ook het podium met o.a. Billy Cobham, Dr. Lonnie Smith, Michiel Borstlap, Dick de Graaf’s Cry Baby, en Teus Nobel’s Liquid Music en Legacy Quintet. Het nieuwe album ‘Sneak Peek’ is een grote stap vooruit in de ontwikkeling van zijn eigen geluid.

Stevig gitaarvuurwerk waarin hij heavy metal sound weet te combineren met de warmte van de blues en de harmonische subtiliteit van jazz.

Jerôme Hol              – gitaar
Boudewijn Lucas      – bas
Hans Eijkenaar         – drums

Zaterdag 9 november a.s. staan zij in Jazzclub Mahogany Hall.
Zeevangszeedijk 7 – 1135PZ Edam

Aanvang: 21.00 uur – zaal open: 20.00 uur
Toegangsprijs: leden € 8,-, niet leden € 18,-,
CJP (t/m 25 jaar) € 10,50

Reserveren:
k.roskam@hetnet.nl  – of 0299 – 372979
f.bakker01@quicknet.nl- of 0299 – 372249

Filed under: concertagenda

<< Trio Jerôme Hol met Boudewijn Lucas en Hans Eijkenaar

00:00

Het Trio Jerôme Hol maakt indruk.

Gitarist Jerôme Hol is een bekende in Jazzclub Mahogany Hall, want tijdens het eerste concert in onze nieuwe lokatie in Paviljoen De Zuiderzee, speelde hij in de band van Hans Dulfer. Nu stond hij op het podium, met zijn trio en werd hij begeleid door Boudewijn Lucas op basgitaar en Hans Eijkenaar op drums. Jerôme bewees weer eens dat hij een virtuoos gitarist is die zijn instrument laat klinken zoals hij dat wil en hij wil veel. Drummer Hans Eijkenaar speelde, als invaller en dus voor het eerst samen met Jerôme en Boudewijn maar drumde met zoveel flair en dynamiek dat hij bij het publiek veel bewondering oogste.

Weer een prima avond in Mahogany Hall, na de gevoelige muziek van het vorige concert van Joost Lijbaart Trio, nu een uitbarsting van geluid op basis van improvisatie en ritme. Deze gevarieerdheid is toch kenmerkend voor de programmering in onze jazzclub.

CVB

video: Paul Verbunt – fotomontage: Cor van Bruggen

Filed under: terugblikken