BARRELHOUSE

24 november 2012 21:00

Barrelhouse bestaat al ruim dertig jaar. In ‘74 vond het eerste optreden plaats en kwam de eerste LP uit. Dat was een bluesy album. Blues bestond toen al meer dan 75 jaar en is sinds het ontstaan natuurlijk veranderd. Maar de essentie van blues is hetzelfde gebleven.

Ook Barrelhouse is zich in haar dertigjarig bestaan blijven ontwikkelen. Veel verschillende invloeden zijn er in het bandgeluid te horen. Maar het wezen van Barrelhouse is hetzelfde gebleven: bluesy en soulfull, hypnotiserend en ontroerend in de ballads, dan weer uitbundig swingend in de up tempo nummers. De bezetting is onveranderd gebleven, met aan het hoofd Tineke Schoemaker met de mooiste en meest intrigerende blues-stem van Nederland. Na dertig jaar is Barrelhouse zowel live als op de plaat nog steeds een band van topklasse.

Bezetting:
Tineke Schoemaker – vocals
Johnny LaPorte – guitar
Han van Dam – piano
Guus LaPorte – guitar
Bob Dros – drums
Jan Willem Sligting – bass, accordeon, doublebass

Filed under: concertagenda

Zondagmiddag Concert o.l.v. Mahogany Hall Houseband.

18 november 2012 16:00

 

Weer een interessant zondagmiddagconcert, altijd gezellig en sfeervol. Nu met medewerking van Tim de Wit, Minke Postma, Jack Jonk en Marlon Koek. Zij worden begeleid door de Mahogany Hall Houseband: MAHOGANY BALL.

Aanvang 16.00 uur. zaal open 15.00 uur.

TOEGANG IS GRATIS.

 

 

Filed under: concertagenda

TRIO PETER BEETS – “Chopin meets The Blues”

15 november 2012 21:00

Peter Beets ‘Chopin meets the Blues’

Peter Beets heeft de mooiste composities van Chopin in een swingend hedendaags jasje gestoken.

Hoewel Frederic Chopin van Europese afkomst is, heeft zijn muziek een grote invloed gehad op de onstaansgeschiedenis van de Amerikaanse jazzmuziek. Peter Beets en zijn begeleiders laten horen hoe de muziek van de Poolse grootmeester in Amerika vermengd is geraakt met de typisch Afrikaanse ritmes en bluestoonladders. De combinatie van bluesy improvisaties, Afrikaanse jazzritmes en het muzikaal raamwerk van de Poolse grootmeester staan garant voor puur genieten.

Het Trio Peter Beets staat op dinderdag 15 november in Mahogany Hall.

Filed under: concertagenda

HOUSTON PERSON (USA) feat. TRIO REIN DE GRAAF

10 november 2012 21:00

Vast bebop-baken in het onstuimige jazzlandschap is al jaren “Docter Bop” Rein de Graaff. Met zijn trio organiseert hij al jaren Europese toernees van bijna vergeten jazz-iconen. Daarbij doet hij steevast Jazzpclub Mahogany Hall aan. Omdat ‘ie ’t bij ons zo leuk vindt. Die liefde is wederzijds.

Vanavond komt ie met  de Amerikaanse saxofonist: Houston Person.

HOUSTON PERSON

Houston Person (geboren 10 november 1934) is een Amerikaanse jazz-saxofonist en producer.Hoewel hij ook vaak in hardbop- en swinggenres speelt is vooral bekend door zijn werk in de souljazz. Person is heel herkenbaar om zijn ‘brutale’ geluid en zijn expressieve stijl van spelen.

Hij ontving in 1982 de Eubie Blake Jazz Award.

Vanavond samen met Trio Rein de Graaff in onze jazzclub.

Filed under: concertagenda