IAN CLEAVER & GIDEON TAZELAAR and Friends

21 november 2021 16:00


IAN CLEAVER & GIDEON TAZELAAR and Friends

Ian Cleaver & Gideon Tazelaar and Friends

Trompettist Ian Cleaver en saxofonist Gideon Tazelaar, wel dé grote jazztalenten van Nederland van dit moment genoemd, maken muziek die naadloos aansluit bij het beste van de Amerikaanse jazz uit de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw. 

In mei 2021 brachten ze hun album Volume 1 uit, waarop ze spelen met de Deense bassist Felix Moseholm en de Catalaanse drummer Jorge Rossy en speciale gasten Benjamin Herman en Joris Roelofs.                                      

JazzFlits : ‘Autoriteit en grandeur zijn de kwalificaties van deze vijfsterren-CD’.

Deze zondagmiddag wordt een verassend repertoire gebracht met geweldige ondersteuning van Steven Willem Zwanink op contrabas en John Engels op drums.

Jazzenzo: ‘De trompet mag in de handen van Cleaver weer klinken waarvoor hij ooit bedoeld was : om iedereen wakker te schudden. Een grote belofte voor de toekomst’.

          Tien’

Zondag 21 november 2021 staan zij in Jazzclub Mahogany Hall

Aanvang: 16.00 uur – zaal open: 15.30 uur
Toegangsprijs: leden € 8,-, niet leden € 18,-, CJP (t/m 25 jaar) € 10,50

Reserveren is noodzakelijk.
k.roskam@hetnet.nl  – of 0299 – 372979
f.bakker01@quicknet.nl – of 0299 – 372249

 

 

 

 

 

 

 

 

Filed under: concertagenda

<< Ian Cleaver / Gideon Tazelaar Quartet

00:00

Ian Cleaver & Gideon Tazelaar and Friends
Trompettist Ian Cleaver en saxofonist Gideon Tazelaar, zijn wel de grote jazztalenten van Nederland van dit moment. Hun muziek sluit naadloos aan bij het beste van de Amerikaanse jazz uit de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw.

 Afgelopen zondagmiddag stonden zij in Jazzclub Mahogany Hall te bewijzen dat de bovenstaande stelling geen holle kreet is.
Zij speelden, met verve, een verrassend repertoire met sterke ondersteuning van Steven Willem Zwanink op contrabas en John Engels op drums.

Tijdens de toegift kwam nog Pablo als een bugelspeler ten tonele om de klankharmonie van deze blazers nog verder te versterken.

Een geweldig optreden voor dankbaar en een enthousiast publiek.

Tekst Cor van Bruggen – fotocombi: Paul Verbunt

Filed under: terugblikken