FLAVIUM BLUES BAND “50”

5 oktober 2019 21:00

FLAVIUM BLUES BAND “50”

Flavium behoort tot de meest toonaangevende bluesbands van Nederland. Al jaren is de band actief op blues- en festivalpodia in ons land maar ook in Duitsland, België, Engeland en Ierland. Bluesklassiekers ‘Nightlife’ en ‘Nobody Knows You When You’re Down and Out’ bezorgden de band noteringen in de hitlijsten.

De band speelt met veel energie en liefde voor de blues. Spetterende solo’s, oorstrelende blue(s) notes, zeer fanatieke treinblues komen langs tijdens de optredens en ze werden vastgelegd op meer dan tien lp’s en cd’s. Op zaterdag 11 april 2015 heeft Johan Derksen de Dutch Blues Award uitgereikt aan Flavium. Flavium is toegevoegd aan de Dutch Blues Hall of Fame.

Bezetting:
Anne-Geert Bonder– gitaar.
Eric Bagchus– bas
Bert Vrieling– vocals/harmonica
Willem Swikker– Hammond/piano
Tim de Wijk– drums

Zaterdag 5 oktober a.s. staan zij in Jazzclub Mahogany Hall.
Zeevangszeedijk 7 – 1135PZ Edam

Aanvang:  21.00 uur – zaal open: 20.00 uur
Toegangsprijs: 
leden € 8,-, niet leden € 18,-, CJP (t/m 25 jaar) € 10,50
Reserveren:
k.roskam@hetnet.nl  – of 0299 – 372979
f.bakker01@quicknet.nl- of 0299 – 372249

 

Filed under: concertagenda

1 reactie »

  1. 50 jaar Flavium: Heerlijke vette, uitgerijpte blues!

    De openingsavond van het nieuwe Mahogany-jazz-seizoen was een feest. Deze vaderlandse bluesband laat duidelijk horen dat ze haar sporen wel heeft verdiend. Héérlijke riffs, licks en riedels van de Hammond organist Willem Swikker en gelijkwaardige solo’s van de gitarist Anne-Geert Bonder wisselden elkaar af ondersteund door een stevige, vette baspartij van Eric Bagchus en voortreffelijke drumbeat van Tim de Wijk met commentaar, stoere zang en stukjes mondharmonica van Bert Vrieling. De enige kritische opmerking die ik nog heb is dat de piano een wat vervormde wollige en teveel orgel-achtige klank had.
    Goed gebalanceerd geluid waarbij alles goed tot zijn recht kwam.

    André Smit

    Reactie by André Smit — 6 oktober 2019 @ 23:29

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment