UNCHARTED LAND – Mahogany Sessions

22 december 2019 16:00
  • Terra Lasès – tenorsax en zang
  • Daniel Hooglandt – piano
  • Yuri Heiligers – contrabas
  • Leon Yegenoglu – drums

Het Amsterdamse jazzkwartet Uncharted Land bestaat uit Terra Lasès (tenorsax en zang), Daniël Hooglandt (piano), Yuri Heiligers (contrabas) en Leon Yegenoglu (drums). Deze jonge en talentvolle leden van de groep spelen sinds twee jaar in deze formatie.

Ze kennen elkaar uit de verschillende big bands van de onlangs overleden jazzlegende Peter (“Jazz is fun, but serious fun”) Guidi. Daar werd de basis gelegd voor hun liefde voor de jazz. Het bracht hen op tal van belangrijke jazzpodia in binnen- en buitenland. Zo verzorgden zij met de Junior Jazz Unlimited Big Band diverse optredens in New York, waar zij onder meer een workshop in het fameuze Lincoln Center volgden.

Ondanks hun relatief korte bestaan klinkt Uncharted Land als een vanzelfsprekendheid. Het sprankelt, swingt en straalt een grote vitaliteit uit. Hun spel is nu eens uitbundig, dan weer ingetogen, maar altijd creatief in de improvisaties. Op het repertoire staan – naast standards – ook stukken van hedendaagse jazzcomponisten. Sinds de oprichting wordt het kwartet gecoacht door bassist Peter Bjornild, docent aan de Jazz Academy.

Link naar Facebook:
https://www.facebook.com/unchartedlandquartet

Link naar ons youtube-kanaal:
https://www.youtube.com/channel/UCOUIAabmWhe4jUi0R4FPoIg

 

MAHOGANY SESSIONS
Zondagmiddag 22 december a.s. Jazzclub Mahogany Hall in Edam
Zeevangszeedijk 7 – 1135PZ Edam

Aanvang: 16.00 uur – zaal open: 15.00 uur.
Toegangsprijs: € 5,-

 

Filed under: concertagenda

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment