Michiel Borstlap – SOLO “Velvet”

15 november 2018 21:00

Michiel Borstlap met “Velvet” in Mahogany Hall.

Michiel Borstlap is een Nederlandse pianist, componist en producer met een grote staat van dienst. Hij heeft een internationale reputatie opgebouwd als een virtuoze pianist die jazz mengt met klassieke en eigentijdse invloeden en wordt dan ook gerekend tot de grootste jazzpianisten.
Zo heeft hij inmiddels al opgetreden in 82 verschillende landen. Ontving hij vele prijzen, waaronder die voor beste solist op het Europa Jazz Concours, de prestigieuze Thelonious Monk Composers Award (als eerste niet-Amerikaan), een Gouden Kalf en een Edison Award.

In 2010 begon hij aan een imposante solo piano album reeks. Deze catalogus kent inmiddels zes albums en twee song books. Het laatste werk uit 2017 is getiteld ‘Velvet’.
‘Velvet’ is zijn succesvolste project tot nu toe: het is eigenlijk een stap terug, terug naar het begin:  de essentie van muziek maken.
Het online theatermagazine ‘Theaterparadijs’ schreef over de ‘Velvet show’ het volgende: ‘Meesterlijk spel van Michiel Borstlap’.

“Zelden heb ik toeschouwers zo rustig en stil gezien. Je kon gedurende de hele show letterlijk een speld horen vallen. We worden door Borstlap meegevoerd in zijn spel. Velen met de ogen gesloten en iedereen luisterend vanuit het hart. Het is iets dat je zelf moet meemaken, ervaren en vooral voelen”.
Naast het genieten van de muziek, is het ook mooi om te zien hoe Borstlap achter de piano zit. Hij geniet extra van het spelen op zijn oude piano. Dat doet hij met nog meer passie, emotie en overtuiging dan bij de vleugel. Hij kan erin wegdromen. Als hij zit te spelen denkt hij ook nog steeds ‘Wat gebeurt er allemaal?’ en wil hij alleen maar doorspelen.’

Donderdag 15 november a.s. speelt hij in Jazzclub Mahogany Hall.
Zeevangszeedijk 7, 1135 PZ Edam

Toegangsprijs:
leden: € 7,50,
niet leden € 17,50,
CJP (t/m 25 jaar) € 10,-

Reserveren:
k.roskam@hetnet.nl – of 0299 – 372979
f.bakker01@quicknet.nl- of 0299 – 372249

Kijk ook op FACEBOOK (klik op logo)

Filed under: concertagenda

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment