<< Carmen Gomes

11 februari 2017 00:00

foto: Cor van Bruggen en videoverslag van Paul Verbunt.

Een uiterst genuanceerde, voortreffelijke en ingetogen blues-avond.

Een blues-avond in de Jazz-Club betekent meestal ruig knallen met veel lawaai en stevige blues zoals bij Brood, Cuby, Barrelhouse en de Dijk.
Maar Carmen Gomes Inc. liet ons genieten van haar gevoelige opvatting van blues van een héél ander genre: Ingehouden subtiele slow-blues met veel gevoel voor nuance en haar eigen interpretaties.
Drummer Bert Kamsteeg weet heel ingehouden percussie te laten horen, maar ook héél uitbundig te kunnen drummen. Bassist Peter Bjørnild laat zijn gedegen training als contrabassist horen in zijn beheersing van alle mogelijke technieken op zijn acoustische contrabas: Strijken, plukken en slap-base met hier en daar speels nog een paar flajoletten gecombineerd. Ongehoorde contrabastechnieken! Gitarist Folker Tettero is de enige accoorden-bron van de band en hij doet dat ook op een weergaloze manier. En dan Carmen met haar subtiele muzikale opvatting van bekende en minder bekende blues-nummers van Nina Simone, Frank Sinatra, Ella Fitzgerald maar voorál Carmen Gomes met haar eigen persoonlijke muzikale opvatting en gevoel.

Wij hebben weer volop genoten!

André Smit

Filed under: terugblikken

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment