<< Trio Rein de Graaff feat. Eric Alexander en Ferdinand Povel

27 februari 2016 00:00
foto: Cor van Bruggen

foto: Cor van Bruggen

“Zaterdagavond 27 februari, was onze jazzclub opnieuw zeer goed gevuld met ouwe trouwe liefhebbers van de inmiddels overrijpe beebop. De jazz-opa’s doen het dus echt nog steeds erg goed!

Rein de Graaff, Marius Beets en Eric Ineke namen naast Eric Alexander nu ook Ferdinand Povel mee naar ons Edamse jazz-podium. Deze oude kroonprins van de Nederlandse Jazz uit de tijd van Nordring Jazz en de beginjaren van Northsea Jazz en soortgelijke sterk competitieve internationale jazz-festivals, maar ook van de avond-uitzendingen van Nick Vollebrecht’s jazz-café met de Skymasters en de prachtige arrangementen van Rob Pronk, Rob Madna en Peter Herbolzheimer heeft toen op mij een grote indruk gemaakt. Dit was de glorie-tijd van de Nederlandse Big-Band jazz.

Ferdinand Povel, die ik waardeer om zijn mooie harmonische ballads-soli had duidelijk een forse clan van persoonlijke supporters meegenomen en hij liet zich helaas mee nemen in een wat nerveuze en te competitieve prestatie-sfeer met Eric Alexander. De nadruk kwam weer eens te liggen op de standaard-nummers van Miles Davis, John Coltrane en Charly Parker.

Toch ronduit prachtig vond ik hun solo-ballads “How Deep is the Ocean” van Eric en “These Foolish Things” (remind me of you) van Ferdinand. Hierbij lieten de vaste bandleden van Rein de Graaff zich gelukkig ook van hun beste kant zien en horen in uitgebreide solistische acties.

Kortom een zeer muzikale avondsessie met helaas wat meer techniek en wat minder gevoel.

André Smit

Filed under: terugblikken

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment