Trio Rein de Graaf feat. Eric Alexander (USA) en Ferdinand Povel

27 februari 2016 21:00

Rein de Graaff 3-Combi-LR-

Trio Rein de Graaf feat. Eric Alexander & Ferdinand Povel.

Rein de Graaff legt zich al jaren toe op het naar Europa halen van legendarische Jazz Giganten. Dit keer heeft Rein de Graaff o.a. de tenorsaxofonist Eric Alexander op bezoek.
Alexander staat bekend om zijn verfijnde hardbop-en postbop stijl. Met het Trio van Rein de Graaf speelt verder de VPRO/Boy Edgar prijswinnaar Gerdinand Povel. Deze tenoren brengen een avond vol melodieuze, swingende op de bebop geënte jazzmuziek.

27 februari spelen zij in Jazzclub Mahogany Hall

 

 

Filed under: concertagenda

1 reactie »

  1. Zaterdagavond was onze jazzclub opnieuw zeer goed gevuld met ouwe trouwe liefhebbers van de inmiddels overrijpe beebop. De jazz-opa’s doen het echt nog steeds erg goed! Rein de Graaff, Marius Beets en Eric Ineke namen naast Eric Alexander nu ook Ferdinand Povel mee naar ons Edamse jazz-podium. Een oude kroonprins van de Nederlandse Jazz uit de tijd van Nordring Jazz en de beginjaren van Northsea Jazz en soortgelijke sterk competitieve jazz-festivals, maar ook de avond-uitzendingen van Nick Vollebrecht’s jazz-café met de Skymasters en prachtige arrangementen van Rob Madna en Peter Herbolzheimer.
    Ferdinand Povel, die ik erg waardeer om zijn mooie harmonische ballad-soli had duidelijk een flinke clan van persoonlijke supporters mee genomen en liet zich mee nemen in een wat nerveuze en competitieve sfeer met Eric Alexander.
    Ronduit prachtig vond ik hun ballads “How Deep is the Ocean” van Eric en “These Foolish Things” (remind me of you) van Ferdinand.

    André Smit

    Reactie by André Smit — 28 februari 2016 @ 19:16

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment