Corrie van Binsbergen “Playstation”

7 november 2015 21:00

Corrie-van-BinsbergenLR©Keke-Keukelaar-2013

VANBINSBERGEN PLAYSTATION (NL)

Corrie van Binsbergen werd bekend met haar band Corrie en de Brokken en het kwartet VanBinsbergen met Anton Goudsmit met wie ze eind jaren ’90 speelde.
Met VANBINSBERGEN PLAYSTATION heeft de gitariste de draad van deze prettig-gestoorde instrumentale bandjes weer opgepakt. De tijd was er – na ruim 15 jaar voornamelijk literaire concerten, filmmuziek en megaprojecten – rijp voor! Van Binsbergen heeft met deze topmuzikanten een heerlijk energieke superband samengesteld, die zijn bestaansrecht op een eenmalig optreden tijdens het BrokkenBal maart 2014 direct bewees. Voorjaar 2015 gaat de band van start en najaar 2015 brengt Challenge hun eerste album uit.

Corrie ontving talrijke opdrachten voor o.a. Nederlandse radio en tv, Filmmuseum, Holland Festival, Nederlands Blazers Ensemble, Mondriaan Strijkkwartet, Zapp String Quartet, Amsterdam Loeki Stardust Quartet, Radio Symfonie Orkest, Asko | Schönberg Ensemble en Barbara Hannigan.
Zaterdag 7 november staat ze in Mahogany Hall in Edam.

 

Filed under: concertagenda

1 reactie »

  1. Corrie van Binsbergen kwam zaterdag 7 november bij ons met haar volledig nieuwe 7 mans band en een compleet nieuw repertoire een zeer indrukwekkende show neerzetten. Onze redelijk gevulde jazz-club luisterde muisstil en aandachtig naar de stevige rock-beat en de percussie van Yonga Sun, strak ondersteund door de mooie contrabas-geluiden van Dion Nijland, waarop de vier blazers (Michiel, Miguel, Morris en Joost) een combinatie konden spelen van spat-gelijke motieven, riffs en licks die de orde schiepen en steeds erg veel ruimte open lieten voor volledig vrije solo-improvisaties. Iedere solist had heel veel vrijheid in de invulling van zijn / haar solo, zolang de ritmische beat maar gehandhaafd bleef. Harmonieën werden wel heel ruim geïnterpreteerd en uiterst dysharmonische klanken pasten toch weer vaak opvallend goed in de samenklanken van de diverse instrumenten. De grens van chaos werd steeds opgezocht maar de basis van de strakke beat of de vast aangehouden grond-tonen bewaarden de orde. Toch vond ik persoonlijk het prachtige nummer “A Flower is a Lovesome Thing” van Billy Strayhorn in een arrangement van de trombonist Joost Buis het hoogtepunt, toen bleek namelijk dat alle muzikanten toch ook wel echt harmonisch en mooi konden spelen.

    André Smit

    Reactie by André Smit — 9 november 2015 @ 00:10

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment