Mahogany Sessions – LIZZY OSSEVOORT & STEFAN BOS

8 maart 2015 16:00


Ossevoort:Bos Foto

Lizzy Ossevoort & Stefan Bos

In het voorjaar van 2012 kwamen Lizzy en Stefan elkaar voor het eerst tegen tijdens een muziekproject op de middelbare school.
Lizzy (uit Halle) en Stefan (uit Gaanderen) deelden daar hun muzikale voorkeur: JAZZ!
Er werd afgesproken samen nog eens te gaan repeteren en dat leidde tot een
muzikale klik tussen de nu 18 jarige zangeres en de ook 18 jarige jazzpianist.

Beiden hebben inmiddels hun weg gevonden naar het conservatorium. Lizzy startte in augustus 2012 aan het ARTEZ-conservatorium in Arnhem en Stefan begon in september 2014 aan het conservatorium van Amsterdam.

Eén van de muzikale hoogtepunten van het talentvolle duo was de deelname aan het Nederlands Jazz Vocalisten Concours 2013 in Zwolle. Lizzy bereikte daar, met Stefan op piano als begeleider, in een zeer sterk deelnemersveld de eervolle tweede plaats.

Stefan en Lizzy spelen niet alleen samen, maar maken tussendoor links en rechts diverse muzikale uitstapjes. Zo speelde Stefan bijvoorbeeld met zijn toenmalige kwartet Oosterdok 4 op het North Sea Jazz Festival 2013 en speelde hij als solist in Zürich op uitnodiging van de Nederlandse Consul. Lizzy nam in het najaar van 2013 deel aan The Voice of Holland, waar ze het schopte tot de live-shows.

In november 2014 namen Lizzy en Stefan deel aan het Prinses Christina Jazz Concours in het Bimhuis. In de hoogste categorie van conservatoriumstudenten behaalden zij een eervolle tweede prijs. De prijs houdt o.a. in een opname met het Metropole Orkest in 2015.

Naast jazznummers brengen Stefan en Lizzy nummers uit de wereld van de soulmuziek en  Nederlands repertoire.

Luisterproef:
https://www.youtube.com/watch?v=eLJBFTT-auQ

Filed under: concertagenda

1 reactie »

 1. Van de Mahogany Session van deze middag waren wij diep onder de indruk:
  Lizzy Ossevoort en Stefan Bos brachten ons een goed gevuld programma van twintig prachtige langzame ballads en blues- en soul-songs met veel gevoel en persoonlijke zeggingskracht. Lizzy bleek een prachtige diepe doorleefde alt-stem te hebben en ze wist ons te raken met haar uitbundige emoties. Prachtig, gevoelig, persoonlijk en genuanceerd. Iedereen hing muisstil geboeid aan haar lippen.
  Stefan liet een mooie combinatie horen van zijn ingehouden begeleidende ritmische accoordenspel en zijn solistische “jazzy” virtuositeit, waarin hij af en toe wat rock-, soul- en latin- patroontjes verwerkt had.
  Lizzy bleek een ontwapenend persoonlijke en enthousiaste gastvrouw te zijn die ons mee nam in haar eigen grote muzikale bewondering voor de schoonheid van haar songs. Ze bracht haar songs en ballads met een prachtige muzikale- en dynamische nuance en zuiverheid en ze wist de meesten van ons emotioneel diep te ontroeren.
  Met een staande ovatie gaven wij allen uiting aan onze bewondering.
  Wij gaan beslist spoedig nog veel meer van hun beide horen.

  André Smit

  Reactie by André Smit — 8 maart 2015 @ 23:23

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment