DE KIFT.

28 maart 2015 21:00

De kify site-Paul Bergen

De Kift is een Nederlandse band met wortels in punk en fanfare en een sterke hang naar literatuur en theater. In 2001 kreeg de band de Zilveren Harp en in 2012 ontvingen ze de Zilveren Krekel voor de jeugdtheatervoorstelling Kees de Jongen. De Kift staat bekend om de uit de wereldliteratuur samengestelde liedteksten, onverwachte projecten en samenwerkingsverbanden en de altijd bijzondere, vaak handgemaakte, albumverpakkingen.

Bert Wagendorp (Volkskrant) schreef over De Kift: “De Kift is geboren in fanfare, gedoopt in punk en groot geworden in liefde voor muziek en poëzie. Vrolijke muziek is het, muziek vol weemoed. Muziek waarvan tranen in je ogen schieten of een grijns op je gezicht verschijnt.”

Voor dit concert worden de toegangsprijzen iets verhoogd.

PERSBERICHT: 19-08-2014

De Kift kom met nieuw album BIDONVILLE en tour door Nederland. BIDONVILLE is het nieuwe album van De Kift. Het tiende studioalbum van de Nederlandse band met wortels in punk en fanfare komt op 23 september uit. De Kift maakte Bidonville in samenwerking met acteur Sanne den Hartogh. Het album heeft duidelijke banden met literatuur, film én theater en wordt op 19 september gepresenteerd in het Patronaat in Haarlem.

De muzikale basis van het album legde De Kift met de gelijknamige muziektheatervoorstelling Bidonville. De Kift maakte deze in samenwerking met acteur Sanne den Hartogh (o.a. De Vloer Op en Oostpool) voor Oerol 2014. Tijdens het populaire theaterfestival op Terschelling speelden ze dit voorjaar vijftien uitverkochte voorstellingen op een enorme, zelfgebouwde vuilnishoop in het bos.

Zie ook: www.dekift.nl

 

Filed under: concertagenda

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment