Trio Rein de Graaff feat. Abraham Burton (USA) en Benjamin Herman.

1 maart 2014 21:00

rein_de_graaff_lo_92

Rein de Graaff, een van de bebop-autoriteiten van Europa, treed al decennia op met de grootsten uit het jazzmilieu, Dizzy Gillespie, Dexter Gordon, Johnny Griffin, waren bijvoorbeeld ooit zijn gasten.
Hij is een vaste en gewaardeerde speler op het podium van Jazzclub Mahogany Hall en ook dit keer komt hij met een Amerikaanse gast, namelijk tenorsaxofonist Abraham Burton. Burton is gekend om zijn explosieve, intense en bedachtzame speelstijl. Hij maakt deel uit van de hedendaagse New Yorkse jazzscene en is sinds 1998 een van de belangrijkste solisten van de fameuze Mingus Big Band, Hij werkte onder meer met Art Blakey, Max Roach, Richard Davis, McCoy Tyner en Sonny Rollins.

Het quintet van Rein de Graaff bestaat deze keer uit: Abraham Burton – saxofoon, Rein de Graaff – piano, Marius Beets – bas, Benjamin Herman – altsaxofoon en Eric Ineke – drums.

Filed under: concertagenda

1 reactie »

  1. Dit jaarlijks terugkerende concert van Rein de Graaff met zijn trio was deze keer vertolkt met nog meer enthousiasme, voorál door de interactie van de musici onderling. Abraham Burton speelde op zijn amper ingespeelde en spiksplinternieuwe tenor-saxofoon bekende Beebop en jazz-standards van Miles Davis, Dizzy Gillespie, Theloneus Monk, Dexter Gordon en Johnny Griffin en Benjamin Herman liet opnieuw zien dat hij dit soort interacties erg apprecieert door zich te laten uitlokken tot steeds meer virtuositeit, waarmee hij Abraham steeds voor een nieuwe taak stelde. Dit actieve duo wist in hun onderlinge uitwisseling van muzikale inspiratie het enigszins bejaarde trio mee te nemen en zowel Rein als Eric, maar ook Marius werden opgezweept tot buitengewone solo-bijdragen. Zij werden op een hoger plan getild door hun onderlinge interacties.
    Het enige schaduwkantje is dat er wat weinig variatie en contrast in het programma was te ervaren.

    Reactie by André Smit — 2 maart 2014 @ 19:07

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment